Stomatologul Grigore Crăciunescu, căutându-şi un nou job după plecarea din Parlament. Toamna lui Crăciun-exit

Fost primar al Paşcaniului, Grigore Crăciunescu se pregăteşte să mai treacă în biografia sa o altă titulatură la timpul trecut, aceea de deputat în Parlamentul României. Subiect al unei condamnări la un an şi zece luni cu suspendare pentru conflict de interese, Crăciunescu îşi aşteaptă în linişte ieşirea din viaţa publică, pregătindu-se de o pensie tihnită, care-i va permite să facă drumeţii pitoreşti prin codrii Paşcanilor, în caz că nu e sezon de Palma de Mallorca. Mai multe despre activităţile deputatului liberal, aflăm din jurnalul acestuia.

  • Aceste ultime săptămâni de mandat mă găsesc într-o stare de amorţeală plăcută. Poate că şi această toamnă frumoasă o fi având vreo influenţă, dar cred că, mai degrabă, e un soi de anestezie pe care eu, în calitate de stomatolog, o înţeleg foarte bine. Practic, trăiesc reveria ultimelor clipe de boier înaintea scăpătării, a răscoalei vulgului electoral care mă va trezi din vis cu labele lui nespălate bătându-mă pe umăr şi zicându-mi: „Du-te!”. Odată trecut efectul anesteziei mandatului de deputat, mă vor cuprinde durerile extracţiei de sub fund a fotoliului de parlamentar. Deja mă gândesc ce schemă de tratament voi aplica pentru a-mi potoli chinurile despărţirii de minunata piesă de mobilier în care mi-am trăit cei mai frumoşi ani. Pentru început, voi folosi un pansament special, cu dezinfectant puternic, care să împiedice acumularea de microbi. După ce că-mi crăpa măseaua după dulcea leneveală a sesiunii parlamentare, ar fi şi culmea să fac şi vreun abces de momârlan.
  • Cred că voi scrie un volum de memorii in perioada imediat următoare. E păcat să se piardă în anonimat bogata mea experienţă parlamentară. Sunt tineri care habar n-au ce-i ăla conflict de interese şi trebuie neapărat să fie informaţi despre această boală care macină organismul parlamentar. Chiar mă gândesc să fac nişte demonstraţii practice în acest sens. Să plec într-un turneu prin ţară şi să povestesc oamenilor cum e cu autorizaţiile de construcţii, cu spaţiile comerciale, cu licitaţiile, cu contractele cu firme căpuşă etc. Poate chiar mai antrenez nişte foşti colegi în acest proiect şi facem o echipă de old boys al celor năpăstuiţi de ANI. Sunt convins că vom găsi în fiecare judeţ câte o gazdă, un organizator care să fie interesat de experienţele noastre, un om trecut prin toate nenorocirile vieţii de parlamentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *