Păzea, Ponta! Păzea, Crin! Umbrele PDL ies la atac!

* fosta deputată de CUG Cristina Dobre este singurul ieşean ales să facă parte din guvernul din umbră al pedeliştilor, chiar dacă pe un post din eşalonul doi

După luni buni de aşteptare, în care personaje care mai de care mai importante au stat la fezandat în aşteptarea verdictului final, uite că pedeliştii au ieşit şi ei cu o ştire notabilă. Cică premierul din umbră Cătălin Predoiu, tipul ăla rârâit şi cu faţă de puber care a condus Justiţia pe vremea lui Boc, şi-a făcut, în sfârşit, un guvern din umbră, ca să aibă toate armele la dispoziţie pentru atacarea premierului cel adevărat, Victor Ponta. fantomeAsta după ce Predoiu a dat sfoară-n ţară la pedelişti, să se scobească, de unde au, de unde n-au, după personaje notorii, nepătate şi cu greutate, capabile, la o adică să se ia de guler cu alde Şova, Nicolăescu (de Reluţu al nostru nu mai e cazul, că s-au ocupat alţii mai mari) şi alţi miniştri care au ocupat Palatul Victoria, prin votul samavolnic al poporului.

Aşa că s-au scobit liderii de prin teritoriu ce s-au scobit şi au scos o listă de stă mâţa-n coadă. Cu amazoanele de tristă amintire Macovei, Boagiu şi Sulfina-n frunte, „guvernul” PDL e plin, în rest, de omuleţi de umplutură, unii dintre ei rodaţi şi prin guvernele fără număr patronate de Boc în anii trecuţi: Ialomiţianu la Finanţe, Claudia Boghicevici la Muncă sau Alex Nazare la Transporturi. Ne-au mai atras atenţia blonda înţepată Andreea Paul-Vass, plantată la Economie, dar şi cooptarea unora care au mai spus câteodată şi lucrurilor pe nume, chiar dacă au făcut-o cu juma de gură, precum Raluca Turcan, la Educaţie, sau Radu Feldman Alexandru, la Cultură.

Ieşeni, ioc!

Ce am remarcat noi însă din toată lista a fost lipsa cu desăvârşire a ieşenilor, dragi bârfitori. Semn că ori plicurile cu nominalizări scrise de tartorul Gabriel Surdu nu au ajuns pe mâna lui Blaga, ori pedeliştii din Ştefan cel Mare nu vor să se mai înhame la un război care nu prea-i al lor şi îşi văd fiecare de treaba sau, mai nou, de Mişcarea lor. Cristina_Dobre_2Singurul ieşean care şi-a făcut loc pe lista lui Predoiu a fost Cristina Dobre, fost deputat în pe CUG-Frumoasa pe vremea cât tata-socru Traian Dobre încă mai conta prin târg. Şi asta pe lista prelungită, căci roşcata s-a ales doar cu o nominalizare pentru un post de secretar de stat, adică locurile alea din eşalonul doi, scoase la negociere în caz că partidul care te propune prinde o ciosvârtă în Guvern.

Astea fiind zise, nu putem decât să ne-ntrebăm acuma ce gânduri mai are fostul rector Mitică Oprea. Căci, deşi toată lumea de prin Pedeleu i se adresau deja cu „să trăiască dom’ ministru”, acuma vedem că stă liniştit acasă. Să fi avut oare vreun cuvânt de spus dosarul de incompatibilitate pe care i l-a făcut cadou ANI şi pe care madam Macovei stă cu ochii ca pe butelie? Nu suntem chiar siguri, dar avem aşa o presimţire că, la primul vânt de migraţie care o se anunţă prin partidul lui Blaga, o să-l vedem pe dom’ rector fugind după mai tânărul lui tovarăş Gabi Grigore. Să le urăm de pe acum revedere plăcută!

Vânătorii de fantome

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *