Pentru patrie şi popor. Jurnalul unui tânăr activist PP-DD: „Am trădat şi eu”

„Lucrurile începuseră să lâncezească la sediul partidului din Cuza Vodă. Doiniţa renunţase la pizza şi trecuse pe dietă. Pe domnul Oajdea nu-l mai văzusem deloc în ultima vreme. Auzisem că, după experienţa astronomică din China, îşi făcuse acasă un telescop şi ghicea în stele. Consilierii locali îşi vedeau de afacerile lor cât de poate de locale, iar prin birourile filialei băteau vântul. La audienţe nu se mai înscria nimeni. Oamenii preferau să-şi rezolve problemele privind talk – show – urile domnului Dan Diaconescu.

În dezintegrare
Mi-am dat seama atunci că partidul va intra într-un proces rapid de dezintegrare, dovada fiind şi dispariţia grupului parlamentar din Senat. Domnul Dan nu părea îngrijorat de această involuţie, continuându-şi cu şi mai mult aplomb şablonardele emisiuni din sediul OTV de la Vatican. Probabil că nici el nu crezuse în trăinicia unei astfel de construcţii politice. La urma urmei, oriunde în lume se regăsesc astfel de magneţi mediatici, capabili să atragă după ei mase întregi de dezorientaţi ai sorţii. Chiar şi cel mai amărât clovn poate determina zece inşi să cumpere bilete la spectacolul de circ. Orice showman are masa lui de fani captivi, incapabili de a ieşi din câmpul magnetic emanat de charisma acestuia. Cu domnul Dan s-a întâmplat acelaşi lucur. Dacă Forest Gump fusese capabil să atragă după el o groază de inşi care nu făceau altceva decât să urmeze un tip ciudat care alerga pe şoselele Americii, de ce nu ar fi reuşit şi Dan Diaconescu să-şi formeze propriul roi de musculiţe de oţet? Cei care au depăşit stadiul de larvă au reuşit să devină senatori şi deputaţi. În timp, şi-au dat seama că giumbuşlucurile clovnului nu mai stârnea aplauzele publicului şi nici nu-i apăra de DNA. Aşa că şi-au făcut bagajele şi au plecat spre alte case, mai mari şi mai cu arătoase.

Queen of the Carpathian Garden
La fel voi face şi eu. Cel puţin eu am crezut sincer în domnul Dan. Dar, în timp, mi-am dat seama că nu trăisem decât efectul unei televiziuni groteşti asupra unui puber întârziat. Acum, cred că m-am maturizat. Am schimbat canalul, de pe OTV pe B1TV. Da, mă înscriu în PMP. Elena Udrea îmi asigură modelul politic de succes: blondă, disponibilă, mereu aproape de ciobanii mioritici. Here I come, the Queen of the Carpathian Garden!”

(sfârşit)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *