Pentru un pumn de bani

Comisarul Radu Mănăstireanu şi Marian Gaşpar au făcut echipă comună într-un control efectuat la sediul firmei HR Suport SRL Iaşi. Procurorii DNA îl suspectează pe primul că ar fi luat mită suma de 1.000 de lei. Că aşa-i în România!

Procurorii ieşeni anticorupţie au luat recent „în vizor” doi comisari de la Garda Financiară Iaşi, care au şi dat ulterior cu subsemnatul la DNA, după ce, în prealabil, telefoanele le-au fost ascultate de băieţii cu ochi albaştri.

La sfârşitul lunii martie, Radu Mănăstireanu şi Marian Gaşpar au fost chemaţi la DNA Iaşi ca să dea explicaţii referitoare la un control pe care l-au efectuat la sediul firmei HR Suport SRL, control care s-a finalizat cu acuzaţii grave de corupţie. Alături de cei doi comisari  au mai fost interogaţi şi reprezentanţii firmei HR Suport, care se ocupă de plasarea forţei de muncă în străinătate.

Telefoane ascultate

Totul a fost posibil după ce şi telefoanele acestora au fost ascultate în baza unui aviz legal dat de Justiţie. Cel care se află în centrul scandalului de mită este însă Radu Vasile Mănăstireanu, citat de mai multe ori de către DNA. Potrivit anchetatorilor, Mănăstireanu şi Gaşpar au efectuat un control la firma HR Suport şi ar exista bănuieli că primul ar fi primit o sumă important de bani drept mită, pentru a nu sancţiona societatea respectivă. Reprezentanţii Gărzii Financiare Iaşi susţin însă că angajaţii lor au găsit mai multe nereguli la firma HR Suport pe care au amendat-o.

Au fost nişte nereguli constatate şi sancţionate. Procurorii au cerut nişte copii după documente, dar nu ne-aui informat nimic în legătură cu cei doi comisari. Ceea ce ştim este că se fac cercetări doar în ceea ce-l priveşte pe comisarul Mănăstireanu, celălalt angajat, Gaşpar avînd calitatea de martor”, a spus vizibil iritat purtătorul de cuvânt al Gărzii Financiare Iaşi, Adrian Ianole.

N-a luat un leu de la nimeni

”DNA nu are probe şi dovezi care să mă incrimineze şi mă acuză indirect. Chiar nu înţeleg ce se întâmplă. Sunt nevinovat. Am apelat la serviciile avocaţiale ale unui apărător care va lămuri totul în justiţie”, tună şi fulgeră şi comisarul Mănăstireanu.

Celelalte două personaje implicate în acest caz ar fi contabila şi administratorul firmei HR Suport SRL.

„Nu avem nimic oficial, deci nu pot să confirm sau să infirm. Administratorul firmei va spune acelaşi lucru ca şi mine”, a precizat Andreea Zamfir, directorul general al firmei HR Suport SRL.

Potrivit datelor Oficiului Registrului Comerţului Iaşi (ORC), administratorul SC HR Suport SRL este Ovidiu Zamfir. Şi procurorii anticorupţie s-au arătat secretoşi cu acest caz, refuzând să facă orice vreun comentariu până la finalizarea cercetărilor.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *