Piţigoi şi Dascălu, prietenul la auto se cunoaşte

De la începutul lunii noiembrie, Bogdan Piţigoi, copilul minune al dealerilor auto români, a deschis la Iaşi prima reprezentanţă Jaguar din afara Bucureştiului. După cum se ştie, Jaguar e un simbol al tehnologiei auto britanice, fiind rulat la greu chiar în ultimul film James Bond, Skyfall. Bineînţeles, simpaticile maşini ale căror preţuri depăşesc lejer 60.000 de euro au atras atenţia domnilor care au atâţia bani încât cititoarele de card o iau razna. Unul dintre aceşti clienţi a fost şi multimilionarul Iulian Dascălu, care s-a dus să arunce o privire în show room – ul lui Piţigoi.

Iulian Dascălu: Salut, salut, ce faci, Bogdane? Am auzit că ai adus marfă nouă.
Bogdan Piţigoi: Salut, Iulică, da, am fost un pic pe la Londra, să văd ce mai face diaspora. Normal, am făcut şi ceva shopping şi uite, am găsit Jaguarul ăsta într-o vitrină.

Da, englezii ăştia, băieţi finuţi şi civilizaţi, îşi ţin animalele sălbatice în lux. Bine, şi când scapi un jaguar din ăsta pe străzi, trebuie să te dai din calea lui.
Mie-mi spui? Ieri seară mi-a fugit unul din Casa Auto şi a trebuit să-l alerg cu cincizeci de Loganuri prin oraş. Dar tu, ce mai faci, cum o mai duci?

Eh, slăbuţ, de când am intrat în postul Crăciunului, nu prea mai face lumea nunţi prin Palas, nici ţoale nu se mai cumpără, nici food court-ul nu prea mai produce. Abia aştept să dau drumul la patinoar, să mai fac rost şi eu de nişte bani gheaţă.
Eu cred că un Jaguar din ăsta te-ar putea scoate din depresie. Îţi dai seama, 320 de cai putere te tractează din orice mlaştină sufletească.

Frumoase feline mai ai, nu zic nu. Aş pune-un pic schimbătorul de viteze pe ele, să le dresez pe la Monte Carlo.
Iulică, nu te jena. Dacă treci printr-o perioadă financiară delicată, te pot ajuta, ce naiba! Mai las şi eu la preţ, doar oameni suntem. Hai, dă-mi 20.000 de euro acum şi cu restul te aştept la chenzină.

Nu ştiu, nu îndrăznesc. Serios, chiar faci tu treaba asta pentru mine, Bogdane?
Hai, mă! Păi nu garantează pentru amândoi unchiul Forbes? Uite, eu îţi dau maşinuţa asta din vitrină, tu o iei, faci un test drive scurt prin Egipt şi ai să vezi că n-o mai scoţi din viteză.

Îmi vine să plâng, zău! Ce înseamnă să ai prieteni care să te cunoască la nevoie, să-ţi întindă o cheie de ajutor.
Hai, lasă-mă, că mă buşeşte şi pe mine plânsul! Ia bestia asta de aici şi fugi în lume, fă-l de cacao pe arogantul ăla de Jeremy Clarkson. Dar vezi că e alergică la Ferrari şi Bentley, să nu cumva să mi-o aduci plină de bube!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *