Politicienii cer demiterea lui Tomescu

„Ce a făcut Tomescu este un get mârlănesc!”

* Parlamentarii ieşeni acuză la unison gestul incalificabil al lui Nicolae Tomescu – redactorul şef de la Radio Iaşi – şi cer prezentarea demisiei sau înlăturarea acestuia din funcţie

Raluca Turcan, deputat, preşedintele Comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor

“În orice loc de muncă violenţa ar fi o problemă condamnabilă. Când informaţiile vor deveni oficiale ne vom autosesiza şi vom organiza o comisie dacă sindicatele  Societatăţii Române de Radiodifuziune nu iau măsuri. Dacă nu e doar o bârfă şi lucrurile sunt aşa cum am auzit, vă asigur că se vor lua măsurile care se impun”

Gheorghe Nichita, primarul Iaşului

“Aşa ceva este inacceptabil! E în total dezacord cu tot ce înseamnă în clipa de faţă etica şi relaţiile profesionale. Nu cunosc prea multe despre domnul Tomescu, dar mi-am făcut deja o imagine despre acest om. Bine, sunt cazuri şi cazuri… chiar şi noi am avut o problemă în Primărie când un om de la garaj s-a luat la harţă cu un mecanic, dar la Radio Iaşi e o cu totul altă problemă. Nu spun că aş fi eu un sfânt. Mai ridic tonul la angajaţi, poate le mai dau şi câte o înjurătură să-i stimulez, dar de aici până la agresiuni fizice e mult, mai ales între un şef şi o angajată. Ce să mai spun că asta s-a întâmplat între un bărbat şi o femeie… este inadmisibil”.

Constantin Simirad, preşedintele CJ Iaşi

“Acolo unde nu e minte intervin pumnii! Eu am fost mereu împotriva violenţei şi nu pot accepta aşa ceva, mai ales într-o instituţie publică. Am auzit mai multe lucruri neplăcute despre acest om şi tot ce pot să vă spun despre el… atunci când prostia există undeva, începe un şir mai lung de astfel de acţiuni. Îmi este greu să văd astfel de oameni la Radio Iaşi pentru că eu i-am ajutat cum am putut, mai ales la ridicarea noului sediu. Domnul Tomescu îi respinge pe toţi cei care au făcut istoria acestui radio: nici pe Ciucă (Valentin Ciucă, fost director al Radio Iaşi) nu îl cheamă, nici pe pensionarii foşti angajaţi la Radio Iaşi nu îi primeşte. În niciun caz nu pot agrea astfel de comportamente”.

Relu Fenechiu, deputat, preşedinte PNL Iaşi

“În orice instituţie, nu este admisibil ca un şef să bată un angajat, nu contează că e instituţie de stat sau privată. Nu trebuie să existe astfel de comportamente, este inadmisibil, trebuiesc luate măsuri”.

Petru Movilă, deputat de Iaşi

“În cazul în care s-a întâmplat aşa ceva, nu e în regulă. Nu e admisibil ca între colegi de serviciu să existe astfel de incidente, mai ales într-o instituţie de stat care este susţinută de banul public”.

Tudor Ciuhodaru, deputat de Iaşi

“Vreau să ştiţi că sunt împotriva agresiunilor de orice fel. Nu mă pot pronunţa adânc în această problemă pentru că ar trebui să văd rezultatele comisiilor abilitate în acest caz. Tot ce pot să vă spun, încă o dată, e că nu agreez violenţa sub nicio formă”

Nicuşor Păduraru, deputat de Iaşi

“Dacă a existat o agresiune de acest fel trebuiesc luate măsuri urgente. Instituţiile abilitate să ia decizii în acest caz să îşi facă datoria şi să rezolve problema”

Mihaela Popa, senator, preşedinte PD-L Iaşi

“A înnebunit lumea! Ce pot să mai spun?! Dacă aşa stau lucrurile, nu văd altă soluţie decât demisia sau înlăturarea lui din funcţie. Organele abiltate trebuie să ia măsuri, cu atât mai mult când este vorba de o femeie abuzată de un bărbat într-o instituţie publică”

Marius Spânu, deputat de Iaşi

“Este un gest mârlănesc, ce să mai spun? Un bărbat este descalificat automat când loveşte o femeie, iar când situaţia este una profesională e mult mai grav. Dacă lucrurile sunt într-adevăr aşa, eu voi lua legătura cu doamna Liliana Manea şi voi ridica imediat problema la toate comisiile, în special la Comisia de Cultură care sunt sigur că va face un caz din asta. Doamna agresată trebuie să facă plângere. Chiar o rog să vină la mine la cabinet şi o voi ajuta cât de mult pot”

Florin Bruşten, Secretar general al Radio România Regional, responsabil studiouri regionale

“Eu nu sunt obligat să răspund. Luaţi legătura cu departamentul nostru de relaţii cu publicul şi întrebaţi ce aveţi nevoie. Nu mai insistaţi, v-am răspuns cât se poate de respectuos şi decent, repet… luaţi legătura cu departamentul de marketing şi relaţii cu publicul”.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *