Pregătiri pentru Superligă

Cea mai mare problemă a formaţiei ieşene de rugby Poli Agro Unirea Iaşi este întărirea lotului pentru a putea rezista în Superligă.
Primele două nume bifate de ieşeni au fost Paul Bolat, de la RC Bârlad, şi Bogdan Crâşmaru, de la CSM  Bucureşti, pentru care s-a achitat suma de 3.000 de euro.
Posturile cele mai deficitare în viziunea antrenorilor ieşeni sunt cele din liniile I şi a II-a. Una dintre soluţiile încercate de ieşeni pentru acoperirea acestor posturi a fost aducerea unor jucători din Republica Moldova. În acest sens, antrenorul Constantin Veriveş a fost, la finele anului trecut, în ţara vecină, la un trial, însă a constatat că jucătorii moldoveni fie nu se ridică la nivelul aşteptărilor, fie au pretenţii peste ceea ce poate oferi gruparea din Agronomie.
Deşi recunoaşte că a văzut câţiva jucători interesanţi, Veriveş a spus că aceştia preferă mai degrabă să evolueze în Rusia decât în România, în Republica Moldova existând acum doar un campionat de rugby în 7.
În aceste condiţii, tot piaţa internă poate oferi soluţia pentru întărirea formaţiei ieşene.
Până la aducerea unor noi jucători, oficalii grupării ieşene au stabilit programul echipei până la începerea campionatului. Astfel, reunirea lotului este programată pentru luni, 9 ianuarie. În a doua jumătate a lunii februarie, se doreşte efectuarea unui cantonament montan la Vatra Dornei, pentru ca, pe 24 martie, să aibă loc prima etapă de campionat.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *