Preşedintele CSM, Horaţius Dumbravă, i-a tratat cu sictir pe jurnaliştii ieşeni

El s-a conversat pe messenger cu nişte agarici-pulifrici din Ministerul Justiţiei, uitând că presa locală îl aştepta de o oră, la uşa instanţei. Ruşine domn’ judecător!

De-a râsu-plânsu, ori statu’ ca curca-n lemne la Curtea de Apel Iaşi! Oaspete de va(r)ză la bilanţul instanţei superioare ieşene, actualul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, neprihănitul şi acneicul Horaţius Dumbravă, şi-a bătut joc de ziariştii ieşeni, la modul mârlănesc. Absolut!

Tupeu de magistrat neprihănit

Horatius Dumbrava

Horatius Dumbrava

Oficialul din CSM i-a lăsat pur şi simplu să aştepte pe holuri, timp de aproape o oră, pe toţi reprezentanţii mass-mediei locale. Iniţial, conferinţa de presă a fost programată la ora 15 fix, bătută-n cuie. Însă, după mai bine de 45 de minute de aşteptare grea, jurnaliştii şi cameramanii televiziunilor locale, şi-au luat inima-n dinţi, au stuchit a scârbă şi a lehamite, şi au plecat val-vârtej. Degeaba au mai încercat nişte capete luminate din Justiţia ieşeană să mai dreagă busuiocul, că vorbele nu au mai avut până la urmă nici un fel de efect.

Supărat nevoie mare, ca şi cum jurnaliştii i-ar fi adus vreun afront-ceva şi nu invers, tinerelul neprihănit din fotoliul de şef al CSM a bolborosit ceva de neînţeles, după care a plecat aşa cum a venit, adică cu capul în nori.

Scuze tardive

Demnitarul şi-a dat însă seama imediat că a cam greşit şi a promis un comunicat oficial, plin cap-coadă de mii de scuze. Pentru cei care nu au aflat încă motivul adevărat al întârzierii de circa o oră a demnitarului CSM, vi-l spunem noi cei de la „Bârfa”. Ei bine, onoratul domn magistrat Horaţius s-a conversat pe Messenger minute în şir cu nişte cunoştinţe şi amici de-ai lui, de la Ministerul de Justiţie.

În deplasarea de la Iaşi, care s-a dovedit a fi un mare fiasco, Horaţius Dumbravă a fost însoţit de către juna noastră ieşeancă din CSM, e vorba de Ana Cristina Lăbuş, membru cu activitate permanentă în Consiliu, sau Ani pre’ numele ei de alint sau pentru prietenii din dulcele tîrg.

Preşedinta Curţii de Apel Iaşi, Cristina Văleanu, nu a vrut să comenteze acest incident. Nici nu avea cum, deoarece e vorba chiar de şeful ei cel mare.

Cine este Horaţius?

Cu siguranţă nu e Mălăele. Judecătorul Horaţius Dumbravă a fost ales preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) la începutul anului 2011, el fiind singurul candidat pentru această funcţie. El a fost ales cu 15 voturi “pentru” şi trei “împotrivă”, un vot fiind nul. Bravos, dom’  Horaţius! Data viitoare să-i laşi pe scribii ieşeni să stea afară în frig pân’ la Sfântul Aşteaptă! Of, of, măi măi…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *