Prin barbişonul ministrului Varu′ Jean bate vânt rece dinspre Moscova

Faptul că ieşeanul nostru cu rădăcini armene, Vosganian, poreclit Văru Jean, are o afinitate deosebită pentru Maica Rusia, în detrimentul Unchiului Sam, este bine-cunoscut de toată lumea. Dar că marele bărbat de stat se comportăuneori ca un antiromân, ştie foarte puţină lume. Ei, bine acest lucru a fost demonstrat recent, cu vârf şi îndesat, când, în cadrul unei emisiuni obişnuite, ce nu anunţa mare lucru, pe sticla unei televiziuni mioritice, pe Văru’ Jean l-a cam luat gura pe dinainte. Mai precis, acesta a declarat senin, ori senil (n-am prea fost pe fază de la-nceput) că face presiuni pentru a accelera evaluarea rambursărilor de TVA pentru un grup rusesc de firme denumit Mechel, suma totală rostită fiind de 150 milioane de lei.

Prin barbişonul ministrului Varu′ Jean bate vânt rece dinspre MoscovaPentru cei neştiutori despre cotloanele politice de Dâmboviţa ori plecaţi cu duhul, declaraţia armeanului a trecut de aiurea prin eter. Dar nu şi pentru cunoscători, pentru cei versaţi şi unşi cu toate alifiile în ale politichiei, cărora nu le-a picat deloc bine la intestine dezvăluirea. Practic, la televiziunea cu pricina, Văru’ Jean a recunoscut că ar cam vrea să le facă cadou rușilor suma frumusică de 150 de milioane de lei, adică aproape 40 de milioane de euro, după ce aceștia au vândut firma unor muşterii-geamgii, cu doar 90 de euro, lăsând în urmă pe meleagurile noastre o adevărată bombă socială. Dacă unii colegi penelişti au rămas de-a dreptul şocaţi de gogomănia ieşită din gura armeanului, cică fostul şi viitor preşedinte-interimar Crin ar fi fost foarte aproape de a face un puseu acut sau un avc ischemic. De nervi şi de supărare că Văru’ Jean ar juca după muzica si cazaciocul ruşilor.

Vodcă sau Jack Daniel’s? Aceasta-i întrebarea

Declarația ministrului Economiei survine la câteva zile după ce grupul rusesc Mechel, patronat de oligarhul Igor Ziuzin, a anunțat că se retrage definitiv din România și și-a vândut acțiunile pentru numai 70 de dolari (230 lei) unei firme de apartament intitulată Invest Nikarom SRL. Firma este  controlată de doi cetăţeni ruşi şi avea la finele anului 2011 trei angajaţi, o cifră de afaceri de 344.000 de euro, datorii de 94.000 de euro şi pierderi de 29.000 de euro. Culmea-culmilor nu este însă „dărnicia exagerată” a ministrului ieșean față de poporul lui Putin și Medvedev, ci faptul că într-un raport confidențial, Varu’ Jean este alintat cu majuscule, de către americani drept OMUL RUȘILOR. „Vosganian continuă să susțină relații strânse cu Moscova și a minimalizat public faptul că România plătește unul dintre cele mai mari prețuri din Europa pentru importurile de gaze din Rusia”, se specifica într-o telegramă a Ambasadei SUA la București, clasificată drept “Confidențial” și trimisă în 2008 către Departamentul de Stat din Washington. Bre, Văru’ Jean, apoi de asta n-ai prins bre matale postul cel călduț de comisar european pe care ți-l doreai cu așa mare ardoare în urmă cu câțiva ani. Nu din cauza turcilor sau al altcuiva. Prietenii știu de ce…Dasvidania, tovarisci!

Mikhail Timofeyevich Kalashnikov 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *