Ramona a luat Bac-ul

După furtună, a răsărit şi soarele pe strada Ramonei Bălan, care a luat examenul de Bacalaureat cu note bune şi foarte bune.

,,Pentru mine, Bac-ul a fost o experienţă dificilă, peste care am trecut cu bine. Pot spune că a fost un examen greu, care a necesitat multă atenţie şi putere de concentrare”, ne-a spus Ramona, care consideră că prima zi de examen a fost şi cea mai grea:

„Fiecare dimineaţă dinaintea unei probe a fost îngrozitoare, mai ales în prima zi, la «Limba şi Literatura Română». De fiecare dată, puteai observa elevi nerăbdători, o atmosferă încărcată, însă, pe chipul fiecăruia puteai citi dorinţa de a se sfârşi acest chin infernal”.

Viitoarea noastră studentă a obţinut note destul bune: 8.60 la Limba Română, 8.35 la Istorie, 9.50 la Geografie, nota finală fiind 8.81.

Ramona, o fire exigentă cu ea însăşi, şi-ar fi dorit mai mult şi tocmai de aceea nu a fost pe deplin mulţumită de rezultate:

„ Mereu este loc şi de mai bine. Nu am întâmpinat greutăţi pentru că am reuşit să mâ concentrez. Timpul a fost duşmanul meu pe parcursul examenelor. Majoritatea colegilor mei nu au fost mulţumiţi de subiecte. Au fost şi câţiva picaţi, dar mai au o şansă la contestaţii. Oricum, eu le urez multă baftă în sesiunea din august!”

Camerele de luat vederi, un impediment în promovarea Bac-ului?

Mult hulitele camere de luat vederi din sălile de examen nu au fost un motiv de teamă pentru Ramona.

„Nu m-au intimidat pentru că eram pregătită şi nu au avut nicio influenţă nefastă asupra mea”, ne-a spus Ramona, care crede că motivele pentru care mulţi tineri au picat Bac-ul sunt multiple:

„Fie nu au învăţat, fie nu au fost atenţi, sau poate s-au bazat pe o minune. Surpriza neplăcută a fost de proporţii pentru cei care au sperat la o sursă de inspiraţie. Anul acesta se pare că elevii nu au conştientizat importanţa şi dificultatea acestui examen“.

Acum, după ce a trecut cu bine peste acest examen important din viaţa sa, Ramona este liberă să se distreze şi să se relaxeze în cel mai plăcut mod alături de cei dragi ei.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *