Războiul halatelor albe de la „Sf. Spiridon”

Au început săpăturile de primăvară în lumea medicală

Poroch Vladimir

Poroch Vladimir

A început bătălia pentru postul cel mare! Funcţia de manager general pentru viitorul spital mamut, prevăzut a se realiza prin comasarea mai multor instituţii medicale din oraş, este, la momentul de faţă, cel mai vânat post de „vulpoii” din sistemul de sănătate ieşean.

Vladimir Poroch, managerul de la „Sf.Ioan”, prof.dr. Gheorghe Bălan, interimar la Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie, sunt doar doi dintre cei care aspiră la scaunul de şef peste circa 7.200 de angajaţi. Dar cel mai sigur pe funcţie pare a fi Ioan Bârliba, şeful de la „SF. Spiridon”, cel care are prostul obicei de a veni la serviciu cu cămaşa necălcată. Dar de ce este Bârliba atât de convins că, în urma comasării, va rămâne boss peste atâtea suflete?

„Eu am semnat un contract pe 3 ani de zile. Nu contează ce visează UMF-ul, că face concursuri sau mai ştiu eu ce! Eu am câştigat onest acest post. Nu există nici o clauză în contract care să spună că postul meu iese la concurs dacă spitalul se măreşte”, afirmă managerul Bârliba sigur pe el.

De partea cealaltă, Poroch abia aşteaptă concursul:

„Se va organiza un concurs, în urma căruia va fi ales cel mai bun manager pentru noul spital”, spune entuziast Vladimir Poroch, şeful de la Urgenţe.

Bârliba visează cai verzi pe pereţi

Ioan Barliba

Ioan Barliba

Interesele politice şi jocurile de culise sunt nelipsite, mai ales în domeniul medical. Siguranţa omului că cămaşa necălcată are însă o hibă: activitatea politică desfăşurată de Bârliba în cadrul PSD-ului local. De cealaltă parte, Poroch este consilier local din partea partidului de guvernământ, PD-L, de la care a pornit iniţiativa comasării spitalelor. Motive ar fi suficiente pentru tânărul Poroch, aflat în plină ascensiune politică, pentru a dori şi mai mult postul de director al noului spital mamut. Dar de unde până unde conflictul şi săgeţile pe care Bârliba le aruncă înspre rectorul UMF, Vasile Astărăstoae? Surse bine protejate ne-au… bârfit că, deşi a încercat o apropiere faţă de medici, casta halatelor albe din Iaşi nu îl acceptă pe Bârliba, economist prin excelenţă. Iar bătrânul Astărăstoae are un cuvânt greu de spus în acest sens. Că nu degeaba a fost ales şi preşedinte pe ţară al Colegiului Medicilor!

Aşa că, iată, războiului bârfelor a început, iar noi suntem prezenţi la datorie. Fiţi pe fază!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *