Relaţia cu năbădăi dintre moş Zapo şi avocatul Livache

Banu-i ochiul Dracului. O ştie toată lumea. O ştie şi Fiscul, care numai cu ochii pe banii contribuabililor stă. O ştie şi avocatul Liviu Filip, care a făcut bani buni. Atât din postura de avocat, cât şi din postura de agent imobiliar. La ambele s-a priceput. Cu siguranţă s-ar mai pricepe şi acum la ambele. Însă a căzut piaţa imobiliară. Mai mult, i s-a cam dus vestea în târg. Şi nu de bine. Mai mult de rău.

Lipit de Zapo
Când era piaţa imobiliară în plin boom, adică în perioada 2005 – 2008, Liviu Filip, de profesie avocat, era ca un căţel de odaie pentru unul dintre cei mai mari investitori imobiliari. Vorbim despre Ion Zapodeanu, un personaj pe cât de controversat, pe atât de lipicios la bani. Moş Zapo avea terenuri cât vedeai cu ochii. Hectare întregi de pădure, teren agricol sau chiar teren intravilan. Unele pe numele lui. Altele pe numele soţiei. Altele pe numele altora. Aşa era şi cazul unui teren din Copou. Chiar de lângă Taxicom. Un teren pe care Zapodeanu a dat puţin peste 100.000 de euro pe drepturile succesorale, că aşa era moda atunci. Se tranzacţionau drepturile succesorale asupra unei proprietăţi. A obţinut rapid şi terenul în fizic. Avea şi client la el. Nu pe puţini bani. Oferta era de aproape zece ori mai mare decât dăsuse el pe teren. Adică ceva mai mult de un milion de euro. Bani care de altfel au şi fost încasaţi de proprietar. De proprietarul din acte. Adică de Liviu Filip. Că pe el a fost trecut terenul.

Mişcare din glezne
Zapodeanu a rămas cu ochii în soare şi gura căscată la gogoaşa lui Filip. „Mi-a zis că el  a fost plecat la Bucureşti, iar soţia lui a vândut terenul în lipsă, că avea nevoie urgentă de nişte bani”, le povestea apropiaţilor Zapodeanu cum a fost tras pe sfoară de avocatul pe care tot el l-a îmbogăţit. Păi bine domnule avocat, e frumos aşa? Dar nu ne gândim deloc la un om bătrân? Sau ai simţit că vine criza şi te-ai gândit să te pui la adăpost cu nişte bănuţi? Noi ştim varianta corectă, însă o să o prezentăm în numărul următor când o să povestim cu amănunte cu ce te ocupi acum, pe timp de criză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *