Restaurantul OZN – Grill-n-Chill

Zice-se că, pe vremuri, un domn pe nume Platon își sfătuia concetățenii cum să ducă o viață cumpănită și, în consecință, fericită. Atenienii erau povățuiți să își împartă ziua în patru sferturi – unul consacrat muncii, altul odihnei, un al treilea dedicat întreținerii corporale și, nu în ultimul rând, propășirii spirituale.

Fie că suntem adepții filosofiei clasice sau nu, trebuie să recunoaștem că omul avea dreptate. Dacă măcar una din cele patru componente este neglijată, necazurile sunt doar o chestiune de timp.

Bun, ați putea spune, ce legătură are discipolul lui Socrate cu emisiunea noastră?

Păi, e destul de simplu – când mergem la un restaurant, ne odihnim, ne întreținem corpul (cu de-ale gurii) și, dacă avem baftă, ne propășim și spiritual. A, să nu uit, unii dintre noi mai și muncim. Nu mă credeți? Păi, cum altfel ați putea fi cititori fideli ai Topului Crâșmelor?!

OZN-ul din buricul târgului

Restaurant-Grill-n-Chill

Restaurant-Grill-n-Chill

Lăsând filosofia de-o parte, haideți să intrăm în cotidian și să scanăm restaurantul din titlu.

Din start, trebuie să spun că Grill-n-Chill are toate atributele unui OZN.

În primul rând, lumea știe despre el și se jură că l-a văzut. Culmea, cei care susțin asta chiar au dreptate, pentru că l-am văzut și noi. Interesant este că și cei care spun că nu există au dreptate. Și asta fără a avea de a face cu vreo mușamalizare guvernamentală.

Ultima zisă, din paragraful anterior, e chiar pe bune – oficial, crâșma nu există! Dovada este la Ministerul Turismului, care nu are clasificată nicio unitate cu numele acesta (Grill-n-Chill) în Iași. Sau în județul Iași. De fapt, la o privire mai atentă pe actele lui Boc, niciun restaurant din România nu are o patalama de funcționare pe acest nume. Asta potrivit ultimei actualizări emisă de Guvern, de la data de 9 mai 2011.

Vă mai îndoiți acum că OZN-urile există? Uite că, în sfârșit, am găsit un avantaj în a fi ieșeni, nu trebuie să mergem până în deșetul Nevada, lângă Area 51, ca să vedem unul. E suficient să dăm o fugă până la fostul BTT, numit acum Ramada.

Ajutați Guvernul Boc!

Pentru că suntem oameni de treabă, mai facem o ultimă încercare în a ajuta Guvernul să demonstreze că nu există OZN-uri. Că tot a scăpat acum de recesiune iar primul Boc al țării a ajuns șef de partid. Vă rog pe toți vorbitorii limbă turcă să vă abțineți de la comentarii buruienoase!

Așadar, dacă v-ați gândit, cumva, că Grill-n-Chill are vreo legătură cu Ramada, stabiliment de care este legat ombilical, prin spațiul pe care îl ocupă, atunci vă las pe voi înșivă să gândiți, cu proprii neuroni.

Citiți și dați-vă cu părerea – Complexul Ramada are trei clasificări oficiale, obținute toate la data de 29 aprilie 2008. Una pentru un restaurant clasic, alta pentru un disco bar și ultima pentru un cafe-bar. Toate de patru stele și toate pe strada Gr. Ureche, nr. 27. Care o fi OZN-ul nostru… doar verzișorii știu!

Alo, domnul din ultimul rând, mă gândeam la omuleții verzi, nu la bancnotele de o sută de dolari! Sau, hai să zic de o sută de euro, că acum avem parte, plenar, de… îmmm… UE.

Capu’ la cutie!

Bun, treaba cu OZN-urile a rămas cam în coadă de pește. Există, nu există… Mă rog, hai să vedem la ce ar fi folositoare omului.

Am avut o întâlnire de gradul III, pentru voi, cu cel cu numele de Grill-n-Chill. Amicii mei și cu mine căutam, de fapt, altceva dar am zis că, dacă tot am ajuns aici, hai să vedem despre ce e vorba.

Am descoperit un loc interesant, cu decorațiuni ciudate dar, în mod curios, departe de kitsch-ul altor locuri cu mofturi din urbe. Cele două tablouri cu felii de copac, de pe peretele din prelungirea barului, stau mărturie că cineva și-a făcut treaba după ce și-a scos capul din cutie.

Nu luați asta drept jignire, mă refeream la cunoscuta expresie englezească „think outside the box”. Iarăși, pentru cei cu un IQ puțin mai mare decât al unei mașini de spălat, n-are nicio legătură cu boxul. De fapt, ce tot dau atâtea explicații?! Mai bine mergeți și mai spălați vreo două perechi de șosete și chiloți tanga, s-ar putea ca soacra să vă privească cu alți ochi.

Viața bate filmul. Da’ nu tot timpul

Așadar, locul nu e chiar de doi lei, cel puțin în privința aspectului comercial. Bine, nici din punct de vedere al buzunarului, pentru că e cam scumpel. Așa, cam de nota cinci pe scala noastră, de aici, de la Topul Crâșmelor.

La capitolul servire, locul impresionează prin amabilitatea și promptitudinea chelnerilor. Pe unul dintre ei chiar îl vom da exemplu, așa cum v-am obișnuit la Topul Crâșmelor, pentru că face cinste breselei lui. Ciprian, căci despre el e vorba, ne-a servit tot timpul cu zâmbetul pe buze, ne-a făcut recomandări și ne-a ținut sub observație, discret, astfel că nici nu trebuia să schițăm mai mult de un gest pentru ca omul să fie lângă noi, să-și facă meseria. Evident, n-a rămas el nerecompensat, lăsăm zeciuiala de rigoare oriunde ne simțim bine.

Putem spune, așadar, că cel puțin din punct de vedere al serviciilor, Grill-n-Chill parcă e de pe altă planetă!

Mâncarea n-a fost nici ea rea. De fapt, a fost chiar bună. Nu chiar atât de bună ca la Pinocchio, Rustic/Bellaria sau Ralet dar a fost peste medie. Am dat exemplele astea nu pentru că producătorul emisiunii noastre ar fi semnat vreun contract cu crâșmele astea trei, ci pur și simplu pentru că astea mi-au venit în minte acum.

Ca să fac o precizare, pentru cei care nu știu, la fel se procedează și în filme. Nimic din ceea ce apare pe ecran nu este întâmplător, fără o clauză în contractul cu producătorii. Mașinile, sucurile, hainele… totul este trecut în contract. Până și timpul și numărul de apariții reprezintă o parte a înțelegerii.

Domnul care spală rufe, nu vă impacientați, o să vă explice cineva treaba asta mai târziu, după ce terminați cu chiloțeii aceia roz!

Mi-aș trimite un prieten la Grill-n-Chill?

Cred că l-aș trimite, pentru că am petrecut un timp agreabil la crâșma din titlu. Și asta nu numai datorită companiei selecte în care m-am aflat.

Făcând un rezumat, Grill-n-Chill înseamnă mâncare ok, băuturi la fel de ok, o toaletă curată și dotată în parametri, plus o ambianță interesantă. Mai puțin clasificarea, care are ceva ce dă cu virgulă. Dar poate că, în urma acestui articol, vor lua măsuri și vor intra în legalitate. Nu avem niciun interes să le legăm tinichele de coadă însă, dacă pe mine mă oprește polițistul pe stradă și mă amendează la o depășire cu un kilometru pe oră a vitezei legale, cam așa ar trebui să se întâmple cu toată lumea. Adică să fie corecți, că legea nu e doar pentru cei fără verzișori. Și acum nu mă refer, în niciun caz, la omuleții verzi!

Nota generală pentru Grill-n-Chill – 8,14

Așadar, un punctaj foarte bun dar care ar putea crește dacă ai găsi loc de parcare mai ușor. Nu intru acum în detalii dar îmi amintesc că a durat puțin până am găsit un loc, chiar dacă e o parcare imensă și în față la Ramada și la Tribunal.

Nici pentru ambianță nu am cum să dau o notă prea mare, având în vedere că proiectul acela care distruge imaginea orașului e la doar câțiva pași. N-o să-i spun numele, pentru că nu merită. Unii extratereștri spun că a fost implicată o grămadă de verzișori acolo. Acu’, nu știu dacă chiar trebuie să-i credem, că ăștia mai și mint uneori. În privința cifrei, evident!

Pentru conformitate,
Mogulu’Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *