Salut românii din Madrid! Am venit să vă spun să nu veniţi acasă!

Lacrimi de emoţii şi batiste stoarse, asta puteai vedea deunăzi pe străzile din Madrid. Toţi românii aciuaţi prin ţara ibericilor s-au adunat să-l salute pe Victoraş Ponta, prim-ministrul ţării care le-a dat şuturi în fund când au plecat cu căţel, cu purcel, spre un loc cu ciozvârte mai ieftine.

Hola, fratelo!  

Pentru cei care nu ştiu ori se prefac că nu ştiu, Spania este a doua ţară din lume ca număr de români, după România (mare surpriză, aşa-i?). 220.000 pe numărate, majoritatea adăpostiţi prin Madrid, regiune pe care au ajutat-o să se ridice economic. Victor_Ponta_la_MadridNormal, la ce foame aveau, erau uşor de prostit cu niscai euro-firfirei.

Emoţionat până la sandale, premierul României a mărturisit că a avut un sentiment special în Madrid, „de prietenie şi respect pentru România ca ţară, pentru poporul român, pentru românii care trăiesc aici, în Spania şi în special în regiunea Madrid”. „Spania este o ţară cu totul specială, de care ne leagă rădăcinile latine, istoria, cultura. Sunt foarte bucuros să vorbesc aici nu despre probleme, ci despre contribuţia românilor în Comunitatea Madrid, sunt mândru de cei care muncesc aici, plătesc taxe, depun efortul lor în efortul general de relansare a regiunii şi a Spaniei”. Aţi citit bine: e mândru de românii care plătesc taxe în Spania. Dacă în România n-au avut după ce să plătească, fiincă nu aveau leafă care să le fie impozitată, uite că acum ajută la PIB-ul iberic, că ăla românesc le stătea în gât.

Aşa să vă ajute Dumnezeu!

După ce a periat autorităţile spaniole, al căror merit este că „românii s-au integrat”, nu a uitat să menţioneze şi rolul apreciat al asociaţiilor culturale sau al Bisericii Ortodoxe Române. „Sunt foarte mândru să aud vorbe atât de frumoase despre concetăţenii noştri”, a mai spus Victoraş, arătându-se, totodată, conştient şi de faptul că, uneori, nu este tocmai o bucurie pentru România că „cei mai dinamici şi mai activi dintre cetăţenii noştri vin în altă ţară să muncească. Mi-aş dori ca şansele să fie egale şi pentru cei care vin în ţară sau rămân aici”. Păi, nu te tine depinde chestia asta? Nu tu trebuie să faci legi pentru norodul care stă cu gâtul întins şi aşteaptă firimiturile de la masa regală?

Fie pâinea cât de rea, mai bună-i în Spania

Premierul României s-a declarat convins că nimeni nu-şi uită originile, locul sau familia, însă a apreciat faptul că românii învaţă atât de repede spaniola, se integrează atât de bine încât Madridul şi Spania devin o a doua casă. MadridAşa este şi cine susţine contrariul ori este mincinos, ori este evazionistul care-şi permite să locuiească în huzur, în România.

La final, Victor Ponta a smuls lacrimile bunicilor venite la piaţă cu nepoţii după ce i-a rugat pe madrilenii mioritici „să ne ajute în a ne prezenta ţara într-o lumină mult mai bună, să arătăm toate lucrurile bune care sunt legate de România, respectul şi prietenia trebuie confirmate prin tot ceea ce ţine de România”. El i-a rugat să-i convingă pe prietenii spanioli să vină cât mai des în România, să ne vadă aşa cum suntem. Vi-l imaginaţi pe ditamai stăpânul unei hacienda cum vine el în vacanţă la Mamaia? Unde în altă parte mai face el ditamai toxiinfecţia alimentară şi unde ia ţeapă mai mare chiar şi decât cea pe care o dă el slugilor venite din România?

Dacă n-aţi plâns nu înseamnă că nu aveţi spirit patriotic, ci doar că vă deranjează conjunctivita pe care aţi căpătat-o în timp ce priveaţi vizita lui Victoraş Ponta la Madrid. Şi dacă mesajul v-a trecut pe lângă urechi înseamnă că aţi surzit din cauza minciniunilor şi-a promisiunilor într-o viaţă mai bună. Aici, în România, nu la Madrid!

Dona Caricina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *