Sănătate pe/cu bani puţini

Elena Savin

Elena Savin

Scandalul medicilor de familie continuă! Aceştia refuză să semneze noul contract care prevede reducerea numărului de pacienţi pe zi la 20, iar ce trece de acest număr să plătească consultaţia, lucru care ar duce la abandonul serviciilor oferite.

Venituri mici, responsabilităţi mari

“Nu vom semna acest contract pentru că noi pur şi simplu suntem scoşi la înaintare. La noi vor veni pacienţii să ne reproşeze aceste modificări. Ideea acestui contract a avut drept scop eliminarea oricărei hoţii din partea noastră, dar nu au luat în calcul faptul că ar reduce la 50% veniturile. Costurile unui cabinet sunt imense, începând de la gunoi, pană la ultima seringă. Nu cerem prea mult, vrem ca legeea să rămână la fel “, ne spune Elena Savin, medic de familie la Policlinica Studenţească din Copou şi reprezentantă a Aociaţiei pentru Protecţia Pacienţilor.

Buni de plată

Pe lângă această problemă, medicii de familie se vor confrunta în viitorul apropiat cu o altă situaţie, şi anume cea a cardului de sănătate. Ei sunt nevoiţi să îşi achiziţioneze un cititor de carduri al cărui preţ este de 3.000 de euro, o investiţie enormă pentru multe cabinete care nu dispun de resurse.

“Nu zic, vor fi medici care îşi vor cumpăra acest aparat, dar eu nu am. Chiar mă gândesc ce o să fac pentru căm, dacă bugetul se reduce la 50%, de unde vom mai lua bani? Dar nouă, medicilor, ce salariu ne vor da, dacă abia putem acoperi cheltuielile lunare?!”, afirmă Elena Savin.

Un lucru interesant este faptul că pacienţii nu sunt la curent cu această situaţie, ceea ce transformă conflictul într- o bombă cu ceas care va exploda imediat ce noua lege va fi pusă în aplicare.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *