Senatorul Escu, de la Pașcani, în cercul select al Puterii

Vă povesteam, săptămâna trecută, cum că avem un trimis special la București, la Parlamentul României. Ei, reporterul ăsta ne-a trimis recent un email cu un titlu exploziv: ”Șoc! Dezvăluire incendiară. Unul din cei mai puternici oameni din România e un senator din Iași”. Cu mâna tremurândă, am apucat mouse-ul și am dat click pe mail. Într-adevăr, informația bombă din titlu avea acoperire în textul din interior. Unul din cei mai influenți parlamentari este Florinel Escu, senator cu trei trandafiri de Pașcani.

Biroul deciziilor strategice
Rând cu rând, reporterul special al Bârfa a explicat de ce senatorul Escu e tare de tot. În primul și în primul rând, domnul senator este unul din cei patru vicepreședinți ai Senatului.
În al doilea rând, o parte din cele mai importante decizii au fost luate chiar în biroul senatorului Florinel Escu. Spre exemplu, numirea lui Toni Greblă la Curtea Constituțională (când toată lumea paria pe Lucian Bolcaș) a fost luată în biroul lu’ dom’ senator de Pașcani. Și-încă într-un cerc extrem de restrâns, din care au făcut parte premierul Victor, tata socru Ilie și vicepremierul Liviu D., adică oameni unu și unu.

Respiră aer tare
Fiind într-un post – cheie, senatorul Florinel Escu beneficiază și de dotări aferente funcției deținute. Trimisul nostru special spune că biroul senatorului de Pașcani este al doilea ca mărime după cel al șefului suprem, Crinuț, președintele Senatului. Cică biroul senatorului Escu ar avea vreo 600 mp, fiind dotat cu o cameră de odihnă, cu pat, toaletă etc. În slujba senatorului sunt patru angajați (trei fete și un băiat). Una din fete este o fostă consilieră de imagine a premierului Victor, venită tocmai de la biroul de presă al Guvernului.
Concluzionând, senatorul Florinel Escu se află în zona rarefiată, cu aer tare, a puterii. Asta e bine, avem și noi omul nostru la Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *