Albă ca Zăpada şi cei opt pitici. Traian Băsescu, dându-i lui Lăzăroiu foaia de parcurs către sediul Mişcării Populare

Preşedintele Traian Băsescu a semnat marţi, 28 ianuarie, deciziile de eliberare din funcţie a opt dintre consilierii săi, printre care se află Sebastian Lăzăroiu şi Daniel Funeriu. Surse apropiate administraţiei prezidenţiale susţin că această mişcare le permite celor doi înscrierea în Partidul Mişcarea Populară. Bârfa de Iaşi a surprins discuţia din biroul lui Băsescu prin care acesta le comunica celor doi deciziile de concediere.

Traian Băsescu: Sebastiane, Daniele, a venit şi vremea despărţirii noastre…
Sebastian Lăzăroiu: Ah, dar nu trebuie să plângeţi, domnule preşedinte.

Traian Băsescu: Nu plâng, doar mi-am turnat nişte picături de whisky în ochi. Am obosit să tot stau cu ochii pe România ca pe butelie.
Daniel Funeriu: Staţi liniştit, nu v-o fură nimeni. Are grijă DNA să v-o păstreze rece, la gheaţă.

Traian Băsescu: Se vede că eşti om cu carte, Daniele, le ai cu metaforele astea, bune la mahmureală. Cum îţi spuneam, Sebi, a venit vremea să-ţi spun vorba aia din bătrâni: Lăză …roiu’, hă, hă, hă!
Sebastian Lăzăroiu: Dar de ce, mărite Zeus? De ce mă izgoneşti din Olimp?

Traian Băsescu: Nah, iată un motiv. Ai limba prea aspră, de pildă. Ce mă tot iei cu Zeus, cu Olimp?
Sebastian Lăzăroiu: Păi dacă Funeriu poate să vă perieze, am încercat şi eu…

Traian Băsescu: Gata, las-o baltă. Vă spun că, deşi vă dau afară, vă ţin tot pe-aproape.
Daniel Funeriu: Vă mulţumesc! Nu pot respira alt aer decât cel emanat de dumneavoastră după ce ieşiţi de la Cireşica. Acea aromă inconfundabilă de rom de Jamaica amalgamat cu briza sărată a Zeului Poseidon!

Traian Băsescu: Vezi că ţi-o iei în cap, Funeriule! Vreau să vă zic că următorul vostru loc de muncă va fi la Mişcarea Populară.
Sebastian Lăzăroiu: Cum, să-mi mut biroul în debara?

Traian Băsescu: Ce debara?
Sebastian Lăzăroiu: Păi toată lumea ştie că Mişcarea Populară e chicineta dumneavoastră. E atât de mică că nici măcar o furnică n-are loc să se învârtă înăuntru. Mă enervează mai tare ca un prezervativ plin cu furnici.

Traian Băsescu: E mică, dar voi trebuie s-o faceţi mare.
Sebastian Lăzăroiu: Încercaţi cu nişte Viagra, domnu’ preşedinte.
Daniel Funeriu: Vai, Sebastian, cum poţi vorbi aşa!
Sebastian Lăzăroiu: Lasă-mă, bre, Daniele. Decât Gulliver în Ţara piticilor, mai bine mă duc să fac ce ştiu eu mai bine, să vând sondaje măsluite în Piaţa Obor. Hai, pa!

Traian Băsescu: Adio şi n-am cuvinte! Iar tu, Funeriu, du-te la Tomac să-ţi faci legitimaţia de partid. Zi-i că vin şi eu mai pe seară. M-a enervat aşa tare Lăzăroiu, că acum trebuie să-mi pun nişte comprese cu vermut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *