Şpaga în pachetul de ţigări, O METODĂ INGENIOASĂ

Românul se pricepe la toate. Se pricepe cel mai bine la maşini. E chiar specialist în aşa ceva. Tot românul se pricepe şi la afaceri. Şi în acest domeniu avem foarte mulţi specialişti. Şpaga ar trebui brevetată ca sport naţional. Asta pentru că este practicată în masă. Toată lumea dă. Toată lumea ia. Toată lumea este fericită că şi-a rezolvat problema. Ce poate fi rău în asta?

3 în 1
Dar ce se întâmplă atunci când aceeaşi persoană întruneşte simultan toate aceste calităţi? Se pricepe şi la maşini, e chiar specialist cu acte în regulă. Se pricepe şi la afaceri, şi aici e specialist tot cu acte în regulă. Şi, culmea, se pricepe şi la şpagă. Aici nu are acte, dar se pricepe la luat. Şi ia, nene, ia de mai că nu o poate duce.
Dar să vă explicăm mai pe larg despre ce şi despre cine este vorba. Cum se face verificarea tehnică la o maşină la REARE o cam ştim cu toţii. În funcţie de problemuţele maşinii şi de tipul acesteia se stabileşte şi taxa. La aia suplimentară ne referim, adică la şpagă. Taxa suplimentară diferă de la inspector la inspector. Depinde cu cine aranjezi să te rezolve. Cert este că niciodată nu se bagă unul peste celălalt. Fiecare îşi vede de treaba lui. Fiecare are modul său de a o colecta.

A reinvestit
Cel mai des este şpaga în pachetul de ţigări. Îi ceri respectuos inspectorului o ţigară, asta chiar dacă eşti nefumător. El, mărinimos din fire, îţi dă tot pachetul. Te duci la baie, că nu e frumos să fumezi în locuri publice la vedere, bagi şpaga în pachet, şi apoi înapoiezi pachetul de ţigări inspectorului. Şpaga variază de la 50 la 100 de euro pentru maşinile mici. Cu cât gabaritul maşinii creşte, se majorează şi şpaga. La zi, un inspector de pe bandă poate face uşor 300-500 de euro. Unii au strâns de-a lungul timpului atât de mulţi bani încât nu mai au ce face cu ei. Alţii s-au gândit să-i investească. Şi uite aşa, cu banii noştri, ai celor care avem maşini, s-a deschis un fast food şi pe bulevardul Poitiers. Alături este şi o firmă de termopane. Şi un ddepozit de uşi. Ditamai afacerea. Acu’ nu ştim cât din toate astea deţine inspectorul şpăgar de la REARE. Cert este că fast food-ul este al său. Bănuim că şi celelalte două afaceri sunt tot ale lui, dar nu băgăm mâna în foc. Aşa că cei care au mai mute detalii despre acest inspector sunt rugaţi să ne scrie pe adresa redacţiei. Oferim la schimb o shaorma cu de toate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *