Spitalul Mitropoliei vă taxează în funcție de venituri: „Providența” bate concurența!

Să te ferească Dumnezeu să te îmbolnăvești la Iași! Să te ferească același Cel de Sus să apelezi la specialiștii de prin spitalele moldave! Mai rău, să te bată Sfântu’ dacă ai curajul să ceri o mână de ajutor de la cei care lucrează la „Providența”, mega-business-ul cu medici particulari al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei!

La fel cum o răceală trece într-o săptămână cu medicamente și în șapte zile fără, la fel funcționează și spitalul Mitropoliei: te rogi bine și-ți trece buba ori dai șpagă și tot îți trece. Spital_Providenta_2

Numai că aici șpaga poartă denumirea tolerată de „tarif de spitalizare” și este calculată preferențial, în funcție de veniturile fiecăruia. Da, ați citit bine! La internare vi se cere fluturașul de salariu. Dacă-l aveți, bine, dacă nu, nu se știe dacă mai sunt locuri…

Tarife… providențiale

La „Providența”, așadar, o noapte de „cazare” are prețuri diferențiate. Internarea de zi are preț standard: 50 de lei. La fel și cea continuă, fără bilet de trimitere,Spital_Providenta_1 care costă 100 de lei pe zi. Internarea cu bilet de la medicul specialist, însă, se pare că e la latitudinea sfinților administratori ai spitalului. Așadar, persoanele cu venituri de până în 600 de lei, demonstrate prin adeverința de salariat sau cuponul de pensie, vor achita 150 de lei. Cei care câștigă între 600 și 800 de lei vor trebui să scoată din buzunar mai mult: 200 de lei. 250 de lei vor plăti cei care au terminat o facultate și au un salariu conform studiilor, între 800 și 1.000 de lei, iar cine câștigă până în 1.200 de lei va plăti 300 de lei. Dacă te pune păcatul să ai un job plătit decent, atunci automat crește și suma pe care va trebui să o achiți la casieriile „Providenței”. Pacienții care câștigă peste 1.200 de lei vor trebui să plătească 500 de lei pentru spitalizarea în unitatea medicală a sfinților părinți.

„Menționăm că suma se achită doar o singură dată, la internare. Personalul monahal fără venituri beneficiază de gratuitate”, se arată pe site-ul Spitalului „Providența”.

Bineînțeles că beneficiază! Cine-a văzut popă sau călugăr să prezinte vreodată o adeverință de venit?! Curată blasfemie, mon cher!

P.F. Ban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *