Tomescu se autodenunţă

Nicolaie Stache Tomescu recunoaşte indirect că a colaborat cu Securitatea

Deşi zilele-i sunt numărate la conducerea postului regional de radio subvenţionat din bani publici, adică ai noştri, ai tuturor, redactorul şef de la Radio Iaşi, Nicolaie Stache Tomescu, ţine în continuare cu dinţii de fotoliul de şef.

Nicolae Stache Tomescu

Nicolae Stache Tomescu

La sfârşitul lunii mai 2011, Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) a adoptat o hotărâre prin care persoanele care au colaborat cu Securitatea, ori au făcut parte din aparatul de propagandă al fostului PCR şi cele împotriva cărora s-a pus în mişcare vreo acţiune penală nu mai au voie să candideze la funcţii de conducere.

Dosar penal şi activist

Enervat la culme de această decizie, Tomescu i-a acţionat în judecată pe şefii cei mari din SRR, recunoscând astfel, în mod indirect, că este vinovat în cazul cercetat în prezent de poliţişti şi de procurori pentru agresarea fizică a subalternei sale, Liliana Manea, dar şi de faptul că în perioada anilor 1984 – 1989 a fost membru activ al PCR, după care, timp de mai bine de 15 luni, a îndeplinit funcţia de secretar al Comitetului Municipal UTC Miercurea Ciuc, pe probleme de învăţământ.

Astfel, Stache a solicitat instanţei, în dosarul 518/45/2011, anularea articolului 4, aliniatul 2, literele d şi e, din Regulamentul SRR, pe motiv că i se îngrădesc drepturile constituţionale şi că i se încalcă prezumţia de nevinovăţie.

Surse din anturajul unor parlamentari de-ai noştri de Bahlui, ne-au informat că Stache Tomescu ar fi pierdut de mult sprijinul Mariei Ţoghină, fost preşedinte-director general al SRR, membru în Consiliul de Administraţie a SRR, dar şi a lui Vasile Ionescu, fost director editorial, acesta din urmă fiind demis din funcţie nu demult.

Nea Stache, să ştii că noi reporterii de teren, cu bătături mari în talpă, te aşteptăm cu drag şi cu nerăbdare pe la conferinţele de presă, asta dacă nu cumva vei ajunge la mititca!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *