Traseismul lui Ciuhodaru = 2 milioane euro

Tudor Ciuhodaru

Tudor Ciuhodaru

La sfârşitul săptămânii trecute, s-a devoalat suma “plătită” de Emil Boc pentru a-l face pe Tudor Ciuhodaru soldat disciplinat al anexei UNPR. Două milioane de euro costă reabilitarea clădirilor în care îşi desfăşoară activitatea fostul Spital de Urgenţe “Sf.Ioan”. Boc a uitat de comasarea cu Spitalul “Sf.Spiridon” şi va da banii pentru realizarea unui Centru de Traumatologie şi Toxicologie, iar, evident, Ciuhodaru va tăia şi spânzura în noua unitate spitalicească. Pentru a anunţa proiectul a fost trimis la Iaşi ministrul Apărării (!), Gabriel Oprea, singura lui tangenţă cu sănătatea fiind că e şef la UNPR (sâc!). Anunţul uneperist vine la doar câteva zile după ce clasa politică, în special pedeliştii, a luat foc la auzul preţului impus de Ciuhodaru pentru trecerea la UNPR – schimbarea destinaţiei clădirii Institutului Oncologic pentru a fi înfiinţat mult-visatul spital de urgenţe ciuhodarian.

Vâzând revolta pedeliştilor, uneperiştii au dat înapoi şi au găsit soluţia de compromis pentru liniştea sufletească a lui Ciuhodaru – un nou Centru de Traumatologie şi Toxicologie care, atenţie, a fost inclus în prima listă de spitale finanţabile din fonduri guvernamentale.

“Am avut sarcină trasată de guvern, atât eu cât şi ministrul Sănătăţii, să fac un inventar al numărului de paturi la Spitalul Militar din Iaşi, dar şi de la alte unităţi medicale. În momentul de faţă, avem o notă de fundamentare semnată de preşedintele CJ Iaşi, Constantin Simirad, de prefect, de şeful DSP prin care pe de o parte, în interesul ieşenilor şi al creşterii calităţii actului medical, Institutul Oncologic va trebui cât mai repede dat în folosinţă la parametrii maximi, iar, pe de altă parte, creşterea eficienţii serviciului medical de urgenţă”, a spus Gabi Oprea.

Exaltat, Ciuhodaru nu a scăpat şansa de a-şi face campanie electorală.

“Se naşte un nou spital de urgenţă, este ceea ce am promis ieşenilor, că «Moartea domnului Lăzărescu» va fi un film care nu se va relua pe ecranele din Iaşi. Sunt două structuri medicale care vor fi dotate şi finanţate corespunzător, astfel încât ieşenii să aibă ceea ce şi-au dorit”, a spus Ciuhodaru.

Când va reveni în PSD, care va fi preţul lui Ciuhodaru?Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *