Tu-vă-n strada voastră, de nenorociţi, că ne-aţi disperat!

Nu am înţeles şi nu voi înţelege în ruptul capului ce-a fost în mintea ăluia de a întors pe dos tot Iaşul! Cum dracu’ să blochezi în acelaşi timp şi Bulevardul Copou şi Sărăria!? Podu Roş – iarăşi! – sufocat total de circulaţia pe o singură bandă, fiindcă aceleaşi lucrări care se fac în Copou la linia de tramvai au demarat acum de la BCR până spre Palat.
***
Nea Gigi, dom’ primar, nu e bine ce faci! Dacă a fost ideea matale e de rău, dar dacă a fost ideea vreunui papagal din Palatul Roznovanu, dă-l afară, că te lasă fără voturi în caz că vrei să mai candidezi la încă un mandat. Fiindcă eşti primar, lumea te înjură, considerându-te principal vinovat pentru toată circulaţia sufocată din Iaşi. Nu întreabă de sfătuitori. Şi crede-mă, că la halul în care au ajuns principalele artere din Iaşi, acestea nu mai pot fi dirijate nici de mama poliţiei locale sau rutiere, fiindcă bieţii oameni, ăştia, greieraşii cu şapcă şi fluier cu tot, chiar nu mai au pe unde dirija!
***
Na, să vezi ce naşpeală e dacă vii dinspre Elena Doamna spre Hală şi Prefectură! Stai să faci la stânga până-ţi curge sânge din nas… futu-i strada mă-sii, cu tramvaiele mă-sii şi cu morţii mă-sii de reabilitare, că m-aţi disperat! Nici să merg pe jos nu mai pot ajunge nicăieri, că peste tot dau numai de şanţuri, de gropi, de maşini, de câini bagabonţi, de aurolaci… tancurile sovietice mai lipsesc. Mai se-mpiedică vreun trecător chior sau beat printre liniile alea, şi-l aveţi naibii pe conştiinţă…
***
Pfff… Mi-a bătut şi mie unul la uşă să mă întrebe de sănătate, ca să-şi completeze datele pe fişele de recensământ. I-am dat şi CNP-ul. Părerea mea e că s-a făcut prea mare gălăgie secretizarea CNP-ului, fiindcă, dacă ar fi să o luăm pe aia cu logica, dacă tot guvernul organizează alegerile şi plecăm de la premisa că le va măslui, de ce să nu ia Guvernul CNP-urile necesare direct de la Evidenţa Populaţiei? Ce rost ar mai avea să facă manevre subtile cu recensământul? Cred că mai degrabă, băiat isteţ, Ponta a dat duma cu CNP-urile şi prezumţia de ciordeală a alegerilor pentru a zăpăci lumea şi a sabota recesământul propriu-zis. O răutate gratuită, zic eu, care nu văd ce câştig electoral i-ar putea aduce, cât mai degrabă o amendă. Dar nu-l văd pe Boc să aibă atâta sânge-n puţă ca să i-o aplice.
***
Doamne, fă cumva, să inventeze careva maşina zburătoare, ca să renunţăm definitiv la străzi şi blocaje rutiere, la amenzi şi la moşmande cu borduri şi linii de tramvai la preţuri de cinci ori mai mari ca-n Germania!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *