Tudor Ciuhodaru, la vânătoare de Ebola

Deputatul Tudor Ciuhodaru a anunţat că îşi va petrece vacanţa parlamentară de vară în Africa, unde va lucra ca voluntar într-o campanie sanitară împotriva Ebola. Foarte încântat de această idee, Ciuho a intrat deja în febra pregătirilor, contactând mai mulţi colegi de breaslă africani pentru a discuta despre misiunea plănuită în ţinuturile bântuite de virusul ucigaş.

– Dragă colega Mbu Pinto Khraka, eu voi sosi în iunie în frumoasa dumneavoastră regiune din sud vestul Ciadului. Vă rog să-mi daţi câteva informaţii despre obiceiurile de acolo. Mulţumesc, Tudor Ciuhodaru.

– Distinse colega Ciuhodaru, am văzut câteva imagini cu dumneavoastră în care apăreţi cu un şerpişor negru încolăcit în jurul gâtului. Cred că sunteţi un om foarte curajos dacă purtaţi astfel de reptile la serviciu. Sunteţi un dresor cumva? Mbu Pinto Khraka.

– Domnule Khraka, nu sunt dresor, deşi mi-ar fi plăcut să lucrez în arenă, dar ca clovn. Pe şerpişorul pe care l-aţi văzut noi îl numim stetoscop şi ne ajută să ne simţim cu adevărat doctori. Dar spuneţi-mi ceva despre zona în care urmează să-mi desfăşor nobila activitate a voluntariatului. Ciuho.

– Ciuho, te rugăm să ne aduci şi nouă câteva stetoscoape din alea, ca să ne deosebim de frizerii din Tombuktu care poartă aceleaşi halate ca şi noi, dar la bacşişuri ne dau clasă. Despre plaiurile şi obiceiurile noastre, ce să îţi spun? Ieri mi-am castrat leul, pentru că m-am săturat de urletele pe care le scoate sub fereastră atunci când intră în călduri. Iar la 40 de grade la umbră, îţi dai seama că a intra în călduri e un mod de viaţă la noi. Apoi am extras doi somalezi înfipţi în talpa unui elefant. Problema e că unul a mâncat tot ghipsul cu care voiam să-i imobilizez o fractură, iar acum sunt nevoit să-i fac clismă folosind o seringă. Khakra.

– Dragă Khakra, dar cu media cum staţi, cu televiziunile, cu ziarele? Eu nu concep să-mi încep ziua de lucru fără să dau un interviu cuiva, oricui. Sper că aveţi internet măcar, că îmi place să fiu şi blogger. Ciuho.

– Ciuho, singura legătură pe care o avem cu media e un satelit american care trece de două ori pe zi peste Ciad şi fotografiază migraţia suricatelor spre Nigeria. Acum, eu am un prieten de la Animal Planet care poate aranja ca satelitul să facă din când în când un zoom pe faţa ta. Dar, fie vorba între noi, favoarea asta costă. Am înţeles că voi sunteţi plătiţi în lei grei. Adu-mi şi mie vreo doi de câte două sute de kile, să am ce afuma în pod, că ai mei s-au cam subţiat după ce toată iarna i-am hrănit cu păianjeni muraţi. Al tău, Khraka.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *