Uaşdea a uşchit-o englezeşte: parcă a intrat în gaură de şarpe

Doamnelor şi domnilor, un anunţ de ultimă oră venit din partea reprezentanţilor Beroului Electorat Judeţean. Deputatul otevist veşnic prezent prin târgul Ieşilor, mai ales în campaniile electorale, a dispărut. A fost căutat la domiciliu de colegii de partid. În zadar. Electoratul nu a văzut nici măcar vreo umbră de-a lui. Familia se plânge că nu l-a mai văzut de la Paşte. Poliţia e în alertă maximă. Situaţia este extrem de tensionată. Unde e Bănel Uaşdea?

Niciun şpriţ pentru votanţi
Aşa ceva nu s-a mai văzut la Iaşi. Este o situaţie pur şi simplu extremă. Unde să fi disprăut Bănel aşa deodată? Asta se întreabă toată lumea. Am făcut şi noi un sondaj printre apropiaţii lui şi am obţinut declaraţii în exclusivitate. Am fost la barul său din campusul studenţesc Tudor Vladimirescu. Aici angajaţii au spus cu mâna pe inimă că Bănel nu a mai băut vreo bere încă dinaintea postului Paştelui. Cică deputatul otevist nu bea niciodată în post şi nici nu intră în baruri. Mai mult de atât, nu a trimis nici măcar vreun alegător la băut pe datorie în contul votului la europarlamentare. În campania din 2012, barmanii recunosc că nu făceau faţă cu servitul alegătorilor. Îngrijorare am găsit şi în familia deputatului otevist. Soţia şi copilul susţin că nu l-au mai văzut de la Paşte. Atunci ar fi fost la o mănăstire din nordul Bucovinei şi apoi a dispărut subit. Iniţial familia a crezut că e plecat la mănăstire să se roage pentru alegeri.

Doar moral
Nici la partid situaţia nu este aşa de roz. Colegii otevişti care se bazau pe experienţa şi pe flerul lui Uaşdea stau acum şi privesc fără speranţă la o campanie pierdută. Cum să fie posibil aşa ceva? Cum să lipsească fix Bănel Uaşdea dintr-o campanie electorală? Taman el care era cel mai activ? Surse apropiate lui Dan Diaconescu ne-au şoptit un mic secret. Cică Uaşdea a dat bir cu fugiţi fix în campania electorală ca să nu cotizeze cu nimic. Le-ar fi transmis colegilor că se pot baza pe el în sensul că îi va susţine doar moral. Nici măcar cu sfaturi. Financiar nici măcar nu a pomenit ceva. Cică ar fi cheltuit banii în vacanţă, zic gurile rele. Alţii stau şi se miră, ce o fi făcut Bănel în general cu banii lui, că nici în campanie pentru parlamentare nu prea a investit de la el, ar fi avut un sponsor bun, pe nume Poca, sponsor de care s-a descotorosit după ce s-a văzut cu sacii în căruţă. Nu vrem să ne dăm acum cu părerea ca să nu părem răutăcioşi. Cei care l-au văzut pe Uaşdea în ultimele zile sunt rugaţi să ne anunţe şi pe noi, sau măcar familia, sau colegii de partid. Campania nu are farmec fără el la Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *