Uite cine vorbeşte!

„Bun venit la UAIC!“ Aceasta a fost fraza de întâmpinare a studenţilor la festivitatea de deschidere a noului an universitar, la Universitatea „Al. I. Cuza“, unde invitaţii au reuşit să-i plictisească de moarte cu discursurile lor pe boboci. Studenţii din anii mai mari ştiau ce îi aşteaptă, aşa că au preferat să… chiulească din prima zi.

La finalul discursurilor pompoase şi sofisticate, plictisiţi şi totodată dezinteresaţi, tinerii au părăsit pâş-pâş renumita Aulă „Mihai Eminescu”.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 25%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

De la eveniment nu au lipsit preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Simirad, care a ţinut să specifice că Bac-ul de anul acesta a fost cu adevărat o „performanţă“, dar şi primarul Gheorghe Nichita, care şi-a transformat speach-ul într-o adevărată campanie electorală, vorbind despre investiţiile pe care le face în infrastructura şcolară şi că, evident, studenţii trebuie să fie mândri de universitatea pe care o au. Asta în condiţiile în care el se gândeşte în fiecare zi cum să menţină Iaşul pe primul loc în ţară… la lipsa de apă caldă, probabil. Bineînţeles, discursul pragmatic era adresat politehniştilor şi nu teoreticienilor de la „Cuza”, însă, cine a mai avut timp să-i asculte!?

Afară, departe de lumea închistată şi închisă de la cursul festiv, studenţii au făcut poze cu mascota Universităţii şi au primit mape, care includ Ghidul Studentului, harta Campusului Universităţii, diverse oferte dar şi structura anului universitar 2011-2012.

„Să aibă baftă!” nu le-a spus până acum nimeni, dar încă nu e prea târziu!

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *