Umbra PDL de la Iaşi îşi face Guvern. Din umbră…

* de aproape o săptămână, pedeliştii ieşeni au intrat în fierbere * bârfitorii au intrat în posesia listei complete a propunerilor de miniştri elaborată de strategii portocalii din Ştefan cel Mare

PDL_siglaCând nimeni nu mai credea vreodată că or să mai fie băgaţi în samă, repetenţii din PierDeLe-ul ieşean iaca primesc o ciozvârtă nesperată, de unde credeţi, chiar din partea miliţianului Vlaga, ăla zburat de la Interne ca să fie pus la partidoiul portocaliu, ca să aibă de unde să fie debarcat din nou. Vasilică al nostru a dat sfoară-n ţară că până în septembrie fiecare filială tre’ să vină cu propuneri pentru Guvern, dară nu pentru acela adevărat, că acolo locurile îs ocupate deocamdată de alde Dragnea şi Fenechiu, ci pentru unul de jucărie sau, cum se spune în manualele de management politic, „din umbră”.

Aşa că, de vreo câteva zile, mai egzact de sâmbăta trecută încoace, de când s-o descotorosit de reformistu Preda şi l-o înlocuit cu un anume Predoiu (dacă n-ar fi stat vreo 5 ani prin fruntea Justiţiei, zău că l-am fi confundat cu vreun studenţache de la organizaţia de tinerei), în fostul partidoi care era odată Pedeleul local din Ştefan cel Mare şi Sfânt e fierbere mare. Câte locuri or să fie adjudecate Iaşului? Or să fie de miniştri plini ori numai de adjuncţi şi secretari de stat? După rezultatul în alegeri, s-ar putea să fie doar nişte şefuleţi de agenţii, dar nu se ştie niciodată…

Miniştri cu carnet de partid ori fără?

Gabriel_Surdu_2Oricum, dupe cum vă spuneam, e fierbere mare. Lucru speculat, de altfel, şi de presa cea serioasă, cari i-o luat la intervievat pe singurii care mai răspund la telefoane de la ruşinea pricinuită de bătaia încasată prin colegii în toamna anului trecut, anume mustăciosul Surzilă şi derutatul Movilă. Cum să vede treaba, însă, cei doi nu prea au avut timp să vorbească între ei pe acest subect, semn că ori comunicarea e punctul forte printre portocalii, ori presa i-o luat ca din oală cu un subect care nu o pre avut vreme să steie la fezandat. Aşa că, în vreme ce Surzilă o mustăcit ceva pe limba de lemn învăţată pe vremea pretinilor cu carnet roş, cu secera şi ciocanu pe copertă, de genu: „vor avea prioritate membrii PDL care au tras din greu pentru partid” şi, atenţie mare, „fără probleme de integritate”, derutatul Movilă ne-o băgat pe toţi în ceaţă, zicând că, la o adică, miniştrii din umbră s-ar putea să fie nu neapărat dintre membrii de partid, ci din miile de specialişti şi oameni de bine pe care PierDeLeul i-o tot dus cu zăhărelul pe vremea cât o fost la guvernare.

Negocieri cu banu jos

Acum, însă, o venit timpul răzbunării. Aşa se face că, de trei zile-ncoace, prin birourile din Ştefan cel Mare viaţa o reînceput. Cu jaluzelele rase şi cu telefoanele închise de frica şpionilor, portocaliii fac şi desfac tabele, scot listele de oameni conpetenţi şi, cum se cade într-un partid ancorat în cotidian, negociază baban posturile din Guvern, fie el şi din umbră. Iar ca să le uşureze munca la alde Vlaga şi Predoiu, pedeliştii ieşeni or făcut o listă completă de propuneri, pentru tot cabinetul, cu nume, prenume, ca să aibă de unde se alege valorile.

Aşa cum v-au obişnuit, când nimeni nu scoate o vorbuliţă pe subectul cu pricina, bârfitorii au reuşit totuşi să pună mâna pe lista completă a Cabinetului Surdu. Un guvern suplu, aşa cum stă bine într-o perioadă de criză şi, mai ales, atâta cât s-a văzut prin captura făcută cu o cameră ascunsă, plantată chiar cu prijinul pesedeului vecin de deasupra, taman în biroul şefului de feleală. Citiţi mai jos şi nu chicotiţi!

Lista completă a „Guvernului din umbră” (propunerile PDL Iaşi)

Dumitru_Oprea_3Premier şi responsabil pentru portofoliul Buget – Victor Surdu

Vicepremier – Petru Movilă (cu variante de rezervă, în cazul în care va fi debarcat din funcţie)

Ministrul Marilor Proiecte Irealizabile – Dumitru Oprea

Administraţie şi Dezvoltare Personală – Mihaela Popa (se poartă negocieri intense pentru revenirea în partid, după ruperea USL)

IMM, Turism şi Mediu de Afaceri – soţul Mihaelei Popa

Finanţe şi Rambursări de TVA ­– Corneluş Durdureanu

Apărare şi Luptă Corp la Corp – Constantin Bîrhală

Relaţii Externe – Claudia Ursu (preşedintele ştie de ce)

Poştă şi Comunicaţii – Radu Ursanu

Educaţie – Liliana Romaniuc

Mediu, medii şi plante medicinale – Dănuţ Pirchiu

Ministerul Tinerelului – Gabriel Grigore

Sănătate şi Consultaţii Oftalmologice Gratuite – Camelia Bogdănici

Cultură, Arte Frumoase şi Acordeon – Constantin Şerban

Agricultură şi Dezinhibare Rurală – Liviu Bulgaru (doar dacă i-au mai rămas ceva bani din campanie)

Transport în Comun şi Câini Comunitari – Daniel Oajdea (revenirea în partid este iminentă)

Construcţii, Vile şi Ansambluri Rezidenţiale – Sorin Ionescu

Interne şi (mai ales) Vămi – Marius Spînu

Muncă, Muncă şi iar Muncă – din nou, Petru Movilă

Păduri, Ape, Aluviuni şi Inundaţii – veşnicul Dan Cârlan

Justiţie – Nicuşor Păduraru

Industrie şi Comerţ cu Antibiotice – Ioan Nani

Românii de pretutindeni – Adrian Butucă (salutări din Austria)

Revoluţia Portocalie

2 comentarii

Lasa comentariu
  1. turta dragos

    Imi place ca aveti simtul umorului.Oricum incep sa va citesc din ce in ce mai des mai ales dupa ce ,,Ziarul de Iasi,, a devenit banal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *