Un poliţist ieşean a refuzat o mită de 2000 de lei

Stefan-Alexa

Stefan Alexa

Agentul şef adjunct Iulian Daniel Bejan, de la IJPF Iaşi, Biroul de combatere a infracţionalităţii transfrontaliere, a refuzat să ia şpagă de la un interlop. În schimbul corectitudinii sale, poliţistul a primit din partea şefilor săi din MAI, o diplomă de… 2 lei.

Se întâmplă în România mileniului III! Opt poliţişti, dintre care trei angajaţi ai Poliţiei de Frontieră, au primit recent diploma de integritate şi plachete pentru că au refuzat să ia mită sume cuprinse între 1.000 de lei şi 10.000 de euro. Potrivit tartorilor care conduc Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), la aniversarea a şase ani de la înfiinţarea acestei structuri, s-au acordat premii morale angajaţilor care s-au evidenţiat prin eficienţă şi profesionalism. Astfel, în 2011, DGA a selectat opt poliţişti, cinci dintre aceştia făcând parte din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar trei din cadrul Poliţiei de Frontieră. Dintre cei opt incoruptibili români face parte şi ieşeanul Iulian Daniel Bejan, de la Biroul de combatere a infracţionalităţii transfrontaliere, din cadrul IJPF.

Cum s-a întâmplat minunea

În timpul unei misiuni, poliţistul nostru a refuzat nici mai mult nici mai puţin decât o şpagă de 2000 de lei, oferită de un traficant moldovean. Alături de incoruptibilul de la IJPF Iaşi au mai primit diplome de hârtie, fără valoare, agentul de poliţie Sandu Lucaci de la IJPF Satu Mare, Sectorul Poliţiei de Frontieră Halmeu, care ar fi refuzat o mită de 10.000 de euro, dar şi inspectorul de poliţie Valentin Simionescu, de la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Braşov, Biroul de Investigare a Fraudelor, care, a refuzat o şpagă totală de 7000 lei.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *