Unde dracu-i tot găsiţi?!

Ca la noi, la nimeni! A apărut o lege – absolut neconstituţională – care obligă PF-urile să plătească retroactiv asigurări de sănătate, de care oricum nu au beneficiat cei mai mulţi dintre ei. Beleaua e însă alta: oamenii s-au trezit cu somaţii oficiale prin care li se aduce la cunoştinţă că dacă nu plătesc „datoria” la CJAS vor fi executaţi silit. Şi nu e vorba de un leu doi, ci de sume de zeci de milioane lei vechi, la care s-au adăugat dobânzi! Întrebarea e, are dreptul Iulian Şerban să facă aşa gură mare? Este corect să execuţi silit o persoană fizică, fără instanţă? Dacă un SA sau SRL se bucură de o lege a falimentului, de ce nu ar fi valabil acest lucru şi la PF-uri? Sunt întrebări pe care, ca om politic Şerban şi le-ar putea pune. Dar el a preferat să fie un executant zelor. Başca, unul cu gura mare!

***

Între timp, balamucul de la Radio Iaşi continuă. Treaba de acolo a ajuns atât de penibilă încât frizează patologicul. Chiar nu ştiu dacă mai merită să murdăresc hârtia cu lucruri ce ţin de competenţa unui medic psihiatru. Şi cu toate astea o fac, pentru că lumea trebuie să înţeleagă odată pentru totdeauna în ce belea poţi ajunge dacă faci numiri pe posturi cheie doar pe criterii de cumetrie politică. Din punctul meu de vedere, Nicolae Tomescu e un proiect mort, care dacă va mai fi lăsat mult la conducerea Radio Iaşi, se va duce dracului, cu prestigiu lui cu tot, şi acest post public.

***

Apoi dacă tot vorbeam de instituţii publice de prestigiu, ar fi culmea să trec cu vederea bârfele ce se fac pe seama succesorului lui Cătălin Damian, răposatul director de la Clubul Copiilor. Cine-i va lua locul? Un cadru didactic cu vastă experienţă în lucrul cu copiii, sau o pedală politică? Au existat voci care l-au acreditat drept favorit pe un anume Paganel, lăutar de meserie, care le tot zicea cu vioara pe la diverse nunţi. Cum, necum, Paganel a pus zgaiba pe o sinecură la Palatul Copiilor în urmă cu ceva timp, graţie intervenţiei fratelui său mai mare Costică Şerban, om care a avut la un moment dat o influenţă serioasă în PD-L. Numai că acum n-ar mai avea-o, motiv pentru care postul de director la conducerea Palatului Copiilor i-a revenit lui, însuşi fratele mai mare, Costică Şerban. Şi, uite-aşa, prietenul nostru Costică Şerban îşi va lua gândul de la colegiul derutatei Luminiţa Futache, colegiu pentru care s-a zbătut atât de mult.

Bine, aş întreba, dar cu copiii de la Palat cum rămâne? S-a gândit conducerea PD-L Iaşi la ei? Pariez că nu!

***

Caşcavalul e una, viitorul Iaşului e alta. Asta e: din ’90 încoace suntem conduşi de oameni care se şterg la cur cu noi, zilnic, ăştia mulţi şi proşti, care votează doar o dată la patru ani!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *