Venirea lui Prunea garantează promovarea?

Florin-Prunea

Florin Prunea

Alungareea lui Leo Grozavu de la CSMS Iaşi a lăsat liber un post de conducere. Primul vizat pentru a conduce gruparea ieşeană a fost Florin Prunea, fost portar al „Generaţiei de Aur“, campion naţional cu Dinamo şi Craiova, vicepreşedinte al AFAN, director al Departamentului de Relaţii Internaţionale din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, manager general la Dinamo şi director sportiv la Astra Ploieşti. Venirea acestuia în dealul Copoului, în calitate de preşedinte executiv, este văzută drept soluţia salvatoare pentru echipa care „trebuie“ să promoveze în acest an.

Surse bârficoase din cadrul clubului ieşean ne-au spus că primele contacte cu Florin Prunea au avut loc încă de anul trecut, din octombrie, când fostul portar al echipei naţionale a fost prezent la Iaşi cu ocazia reeditării partidei cu echipa naţională a Italiei din 1980. Discuţiile s-au intensificat după demiterea lui Leo Grozavu. Iniţial, s-a dorit aducerea lui Prunea pe postul de director sportiv, însă fostul internaţional şi-a dorit să fie numărul 1 în club şi să aibă drept de semnătură. După o vizită la Palatul Roznovanu, s-a bătut palma şi Prunea a devenit boss-ul din Copou, de la care toată lumea speră să ducă CSMS-ul în Liga I.

„Am venit pentru că eu cred în promovare“

La prima sa conferinţă de presă, în calitate de şef al CSMS-ului, Florin Prunea a spus exact ceea ce doreau să audă fanii şi primarul Gheorghe Nichita, primul fotbalist al urbei:
„Am venit la Iaşi pentru că eu cred în promovare. Vin cu inima deschisă în unul dintre cele mai mari oraşe din ţară, care are o tradiţie culturală, istorică şi sportivă importantă. Cunosc Iaşul pentru că am mai fost aici chiar şi cu naţionala de tineret. Venirea la o echipă de ligă secundă nu este un pas înapoi pentru mine“, a spus Florin Prunea.

Fostul portar al echipei naţionale a mai adăugat că este convins că va colabora bine cu antrenorul Ionuţ Popa:
„Nu am vorbit încă cu domnul Ionuţ Popa. Urmează să vorbesc cu el la telefon, până ne vom vedea la Iaşi. Sunt sigur că voi colabora bine cu domnul Popa, mai ales ne ştim de mult timp. Domnul Popa va decide ce jucători vom transfera”.

3,2 milioane de lei de la bugetul local

Având în vedere că promovarea echipei ieşene contează foarte mult pentru primar, cei de la Fundaţia Sportului Ieşean au alocat nu mai puţin de 3,2 milioane lei de la bugetul local. Asta în condiţiile în care cei de la Fundaţie au solictat un buget total de 6 milioane de lei, iar Iaşul are în prima ligă trei echipe, care au nevoie de sprijin de la Fundaţie pentru a nu muri, la propriu.
„În acest an, Iaşul este oraş European al sportului şi avem nevoie de mai multe fonduri“, a spus viceprimarul Romeo Olteanu.

Sistem de încălzire a gazonului

Ferm convinşi că echipa pregătită de Ionuţ Popa nu are cum să rateze promovarea în Liga I, cei de la Primărie au prevăzut în proiectul de buget pentru anul acesta suma de 430.000 de lei pentru montarea unei instalaţii de încălzire a gazonului de pe Stadionul „Emil Alexandrescu“. Mai mult, alte câteva sute de mii ar urma să fie folosite pentru modernizarea stadionului.
Această decizie vine după ce, în urmă cu doi ani, Primăria a dat 500.000 lei pentru o tabelă electronică, ce nu a fost folosită timp de câteva luni pentru că… nu se găsea cineva priceput să o utilizeze.
Fără comentarii…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *