Miliardarul Constantin Pricop, la un pas de faliment

Firma Euroconstruct „abonată” la contractele Primăriei are probleme mari cu „mălaiul”   

gropi-in-asfaltAm trăit s-o vedem şi p-asta! Firma de casă a şefilor din Primărie, cea care de ani de zile se află în topul Palatului Roznovanu de atribuire a lucrărilor de modernizare şi asfaltare a străzilor din municipiului Iaşi, are mari probleme financiare. Recent, o societate din localitatea Călineşti-Oaş, Anca Bumb Trans SRL, a înaintat Tribunalului Iaşi o acţiune în care solicită intrarea în insolvenţă a firmei Euroconstruct Group SRL, condusă de miliardarul Constantin Pricop. Mai precis, cei din Călineşti-Oaş doresc să se constituie creditori la masa credală în vederea recuperării unor restanţe băneşti din anii trecuţi, solicitarea urmând să se judece în cursul lunii mai 2012.

Este binecunoscut faptul că licitaţiile organizate pentru atribuirea lucrărilor de modernizare a străzilor din Iaşi au fost adjudecate de o asociaţie compusă din: SC Citadin SA (în calitate de lider asociaţie şi executant), SC Euroconstruct Group SRL şi SC Colas SA, în detrimentul cunoscutei firme germane F Kirchhoff Strassenbau GmbH & Company KG. Ulterior, numărul firmelor atrase în asociaţie a crescut iar partea cea mai „grasă” a revenit Euroconstruct Group, fiind de notorietate amiciţia dintre patronul firmei  Constantin Pricop şi primarul nostru. Mai mult, Euroconstruct Group este firma care a ridicat viloiul fostului primar Constantin Simirad, vila fostului prefect Florin Vitan, vila directorului Citadin – Cătălin Neculau, cea a fostului rector de la UTI – Nicolaie Badea, şi a contribuit şi la ridicarea viloanţei actualului edil şef.

Societatea Euroconstruct Group nu are probleme financiare doar cu SC Anca Trans SRL Călineşti-Oaş, ci şi cu Banca Carpatica, căreia trebuie să-i înapoieze un împrumut de 9 milioane de euro. Anul trecut, în noiembrie, reprezentanţii instituţiei bancare au început demersurile pentru executarea silită a firmei Euroconstruct Iaşi, de la care încearcă să recupereze debitul menţionat.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *