Veolia va branşa Tester Technology Park la termoficarea centralizată

După patru hoteluri mari, un spital și mai multe instituții de învățământ, Veolia Energie Iași racordează un important complex de birouri din zonă centrală a orașului. Este vorba despre Tester Technology Park, dezvoltat în cartierul Tudor Vladimirescu de grupul de firme Tester, coordonat de omul de afaceri Bogdan Pițigoi. Cele trei clădiri care alcătuiesc Tester Technology Park includ peste 12.000 mp de birouri și găzduiesc sau vor găzdui aproximativ 2.200 de angajați ai unor companii de prestigiu din domeniile IT&C, cercetării de piață, consultanței și proiectării în ingineria mecanică.

Cât şase blocuri
Complexul Tester Technology Park va avea un consum de energie termică de 840 gigacalorii/an, echivalentul a 6 blocuri cu 4 etaje. Odată cu racordarea la Veolia, se vor realiza economii de costuri de aproximativ 19% pentru energia termică necesară încălzirii birourilor în comparație cu soluția cazanelor pe gaze naturale. La fel ca ceilalți noi clienți ai Veolia – hotelurile Unirea, Ramada, Moldova și Eskada, maternitatea Elena Doamnă, centrul comercial eGros, Baia Publică sau Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” -, proprietarul Tester Technology Park a ales să racordeze cele trei imobile la sistemul centralizat de termoficare după discuții aplicate ce au avut în vedere aspecte de ordin atât economic, al costurilor, cât și de eficienţă energetică, siguranță a ocupanților, confort și protecție a mediului înconjurător. Conectarea la termoficarea centralizată prevede pentru fiecare clădire modul termic individual, complet automatizat. Astfel, clienții vor putea decide pornirea căldurii în orice moment al anului și vor beneficia de monitorizarea și reglarea parametrilor de funcționare de la distanță, din dispeceratul non-stop al Veolia.

Cine e Veolia
Veolia Energie Iaşi SA este parte a Grupului Veolia, referința mondială a gestiunii optimizate de resurse. Prezent pe 5 continente cu peste 179.000 de salariați şi o cifră de afaceri de 24,4 miliarde de euro în 2014, Grupul Veolia oferă servicii de alimentare cu energie termică (450 de reţele de termoficare), apă şi canalizare, gestiune deşeuri. Veolia Energie Iaşi SA este operatorul sistemului centralizat de termoficare al municipiului Iaşi din noiembrie 2012 pentru o perioadă de 20 de ani. Contractul de delegare prin concesiune este unul de rezultat, bazat pe indicatori de performanţă monitorizaţi permanent. Principalul obiectiv al Veolia la Iaşi este să ofere clienţilor săi un serviciu public la un înalt grad de calitate şi continuitate, la un preţ corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *