Vile de lux: cele 7 coline pârâie sub greutatea milioanelor de euro

Așa cum am mai povestit noi în paginile acestei gazete, piața imobiliară din Iași a prins din nou viteză. Se tranzacționează apartamente, case și terenuri. Și pentru că există din nou cerere pe piață, prețurile au început să crească. Într-un raid pe Internet, am făcut o selecție a celor mai tentante și ochioase vile scoase la vânzare. Am făcut un top 3, evident că subiectiv, în funcție de arhitectură, funcționalitate, dar și amplasament.

Amplasament excelent
Situată într-o zonă excelentă, în Copou, aproape de Universitatea „Al.I. Cuza”, o vilă cu o suprafață utilă de 584 metri pătrați a fost scoasă la vânzare la un preț de 699.000 euro. Psihologic. Are 9 camere, o amprentă la sol de 258 mp, demisol, parter, etaj și mansardă. A fost construită în 1997 și are o structură de rezistență din beton. „Casa este alimentată cu apă din sursa Timișești, dar are și o instalație suplimentară de filtrare tip Nobel. Casa în forma actuală se pretează la închiriere pentru studenți sau spații de birouri. Prin recompartimentări se poate transforma în pensiune, locuință colectivă (D+P+2), restaurant – club privat, grădiniță, casă de rezidență pentru bătrâni sau clinică medicală”, se arată în prezentarea ei de pe Internet. Ca un element în plus, vila are și o piscină exterioară, dar și o cramă.

16 camere
În Bucium, a fost scoasă „pe tarabă” o casă de 16 camere, 800 metri pătrați utili și 2.350 mp de teren. Prețul cerut de proprietar este de 740.000 de euro. Locuința se vinde cu tot cu mobila de lux și cu electrocasnicele. Construcția a fost ridicată în 2009, într-o zonă curată și liniștită. Are două niveluri. La parter sunt două garsoniere cu baie, dormitor, dresing, bucătărie cu intrare separată. Tot la parter mai sunt și șase garaje, două camere de dresing, două camere tehnice. La etaj se găsesc șase dormitoare, două livinguri, două bucătării, șase băi și două terase. Proprietatea este supravegheată video, iar accesul se face pe o poartă acționată prin telecomandă.

Bucătărie de vară
Tot în Bucium și tot la categoria lux, este scoasă la vânzare o casă de 272 metri pătrați utili, cu 3.300 mp de teren la prețul de 475.000 de euro. „Grădină de vis – adevărat parc dendrologic – este decorată cu diverse conifere şi arbori ornamentali, irigată în întregime de cele 100 de aspersoare cu programare automată. Un mic lac artificial şi un foişor întregesc acest cadru unic. Piscina de 60 mc (4,5 x 10,5m) cu adâncime progresivă de la 1 la 2 m, este prevăzută cu un schimbător de căldură conectat la centrala de gaz metan. Pe timp de iarnă, piscina este protejată cu o prelată exterioară instalată pe un schelet de aluminiu demontabil. Bucătăria de vară (31 mp) construită în stil rustic-modern este placată cu piatră naturală, amenajată excepţional: barbeque, apă caldă şi rece, chiuvete, frigider, aragaz, masă pentru 10 persoane”, sună prezentarea câtorva caracteristici. Casa are cinci camere, două bucătării, patru băi, trei balcoane, o terasă. A fost construită în 2010, are demisol, parter și un etaj, două locuri de parcare și-un garaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *