Uneori cuvintele rănesc

De cele mai multe ori, atunci când suntem supăraţi sau nervoşi, tindem să spunem cuvinte care pot crea certuri şi chiar rupturi definitive. Ramona din Iaşi are 21 de ani şi o relaţie de doi ani şi jumătate şi ne-a împărtăşit şi nouă câte ceva din suferinţa ei.

,,La începutul relaţiei, totul a fost foarte frumos, asta până am luat decizia de a ne muta împreună. Acum, realizez că nu a fost tocmai alegerea potrivită. Am început să ne certăm din ce în ce mai des şi din orice prostie, aruncând cu vorbe urâte. Mă deranjează că el nu face nimic în casă de când ne-am mutat, iar când încerc să îi spun ceva mă jigneşte şi nu mă ascultă. Vorbesc singură, iar ignoranţa lui mă termină psihic. Plus că atenţia care mi-o acorda în primul an de relaţie s-a epuizat Acum iese mai mult cu băieţii, îşi petrece mai mult timp la serviciu şi mereu se plânge că e obosit şi că are nevoie de linişte. Nu ştiu cum să mai reacţionez în astfel de momente”, ne-a mărturisit tânăra.

Cu toţii spunem cuvinte pe care apoi le regretăm şi am fi vrut să nu le fi spus. Dar, dacă îţi exprimi furia prin urlete şi vorbe urâte, nu vei rezolva nimic. Pur şi simplu nu reacţiona! Răspunde-i cu aceeaşi monedă. O altă metodă de a evita aceste certuri este să respiri adânc şi să încerci să fii calmă, până se mai liniştesc apele, pentru ca apoi să puteţi discuta amândoi şi fără să vă vorbiţi urât. Un alt pas spre împăcare ar fi să îl asculţi şi pe el cu atenţie, fără să ridici glasul. Dacă ţipi, nu îi atragi atenţia şi nu îl impresionezi, ba din contra, nu te va mai asculta.
Aşadar, cu răbdarea treci marea şi vei avea nevoie de foarte multă pentru a-ţi rezolva neînţelegerile apărute.
Dragele mele, fiţi calme, pentru a nu face riduri. V-am pupat, hai pa!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *