Conu Mişu, nu uita, CCI-ul nu te vrea…

Plan secret pentru debarcarea lui Vlasov din fotoliul de preşedinte al CCIR?

Scandal cât China la Camera de Comerţ şi Industrie a României. În jur de 12 preşedinţi de camere judeţene de comerţ din ţară (n.r. – unele surse indică chiar 15)   pregătesc de câteva zile pe şest debarcarea ieşeanului nostru Mihail M. Vlasov din fruntea Camerei centrale. Motivele sunt arhicunoscute: cheltuirea nechibzuită a banului public, circa 3 milioane de euroi din bugetul CCIR şi care s-au dus de aiurea pe apa Sâmbetei, plus jocurile de glezne pe care le face ieşeanul de mai multă vreme pentru a pune mâna pe mina de aur numită  Registrul Comerţului, aceasta din urmă putând să-l facă stăpân pe un purcoi de parale de 70 de milioane de euroi.

Mihail M. Vlasov

Mihail M. Vlasov

Surse din anturajul unor procurori de la DNA-ul central arată că fugărirea Conului Mişu de la şefia CCI s-ar produce undeva pe la sfârşitul lui martie – începutul lui aprilie 2013, când ieşeanului, cu origini găgăuze, urmează să-i fie arătată pisica moartă în toată splendoarea sa. Sau chiar să-i fie pusă de-a dreptul, batista pe ţambal. Însă doar prietenii apropiaţi şi anchetatorii DNA Bucureşti ştiu foarte bine ce şi cum. Cert este un singur lucru: mai mulţi preşedinţi de camere judeţene s-au pus de-a curmezişul şi vor din toţi rărunchii şi ficaţii lor să-l dea la o parte definitiv pe preşedintele Vlasov, cu toate Pilele, Cunoştinţele şi Relaţiile acestuia, mai prescurtat PCR.

 

Reprezentanţii anti-Vlasov

Printre cei care fac lobby pentru  îndepărtarea lui Mişu de la CCI se numără şefii camerelor de comerţ din Vâlcea, Prahova, Mureş, Harghita, Dolj, Bihor, Bacău şi Argeş. Printre cei mai înverşunaţi contestatari ai ieşeanului se numără: Cristian Dobre, şeful CCI Dolj, care este şi patronul SC Polystart Security Group, firmă specializată în sisteme de pază şi protecţie, Ioan Micula, preşedintele Camerei Bihor, Nicolae Băcanu, preşedintele Camerei judeţene de Comerţ Arad, şi nu în ultimul rând, Aurelian Gogulescu, de la Prahova. Toţi cei menţionaţi s-au opus încă de la început stilului dictatorial de conducere a lui Vlasov şi l-au numit pe ieşean drept arogant şi infatuat. Anul trecut am trimis sesizări la DNA cu privire la posibile acte de corupţie săvârşite de actuala conducere CCIR, dar nu s-a întâmplat nimic. În 2011, preşedintele CCIR, Mihail Vlasov, a cheltuit 2.850.000 de euro din bugetul instituţiei fără să prezinte documente justificative. În sesizarea depusă la DNA, CCIR s-a închis ca rezultat financiar în 2011 cu o pierdere de 5.142.928 lei (cca 1.200.000 de euro). Asta după ce, în 2010, a înregistrat un excedent în valoare de 1.579.913 lei (aproximativ 370.000 de euro). CCIR, prin preşedinte, au refuzat însă să ofere orice fel de explicaţie, susţin reprezentanţii anti-Vlasov. Noi, ieşenii, vom trăi şi vom vedea cine va fi până la final câştigătorul războiului pe viaţă şi pe moarte de la CCIR.    C-aşa-i în război! Există morţi şi răniţi.

Mikhail Uzbeku, Republica Găgăuzia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *