Spovedaniile lui Gigi la pârnaie: „Sunt copilul vitreg al României. Jur că m-am făcut băiat cuminte”

• s-a împlinit mai bine de o săptămână de când patronul Stelei o fost ridicat de pe Aeroport din cauza puicuţelor de la Avicola şi înfundat ani buni pentru şmenuri imobiliare cu terenurile Armatei

S-a făcut o săptămână de când cel mai fotbalist dintre oieri şi cel mai politician dintre patronii de cluburi din România o fost înghesuit la mititica, pentru dosăroiul de corupţie prin care o pus mâna pe hălcile de teren ale armatei din Capitală, la schimb cu nişte pârloage de la ţărănoaia. După cum spuneau reporterii noştri de la faţa locului însă, nici bine nu s-a dat sentinţa Curţi Supreme de la Bucale, Spovedaniile lui Gigi la pârnaie: „Sunt copilul vitreg al României. Jur că m-am făcut băiat cuminte”de trei ani de pârnaie, că Gigi oierul s-o şi apucat de scris cereri de graţiere către prezidentul Băselu,  acelaşi cari l-o mai plimbat prin arestul preventiv şi în urmă cu ceva anişori. Treaba e că, dacă atuncea o dormit pe ţambal numai câteva zile, acuma treaba e groasă rău. Iară disperarea oierului e una pe măsură. Aşa se vede şi din primele lui declaraţii făcute în faţa instanţei de judecată, care caută acuma să mi-l înfunde bine de tot într-un nou dosăroi, în care se face vinovet că a umblat cu valiza de bani după jucătorii de la alte echipe, chipurile ca să-i stimuleze. Nu am prea văzut stipulat în codul penal cum e pedepsită corupţia din futbol şi nici ce prevede codul de procedură civilă în cazurile flagrante de blat ordinar, când jucătorii să dau bolnavi ori ies de pe teren pentru a favoriza prestaţia adversarului. Probabil că procurorii antcorupţie fac pentru asta cursuri serioase la FIFA ori la UEFA, că altfel nu ne dăm seama. Alt aspect ne interesează pe noi acuma. După cum spuneam, Gigi al nostru îşi blastămă acuma zilele în cari s-o legat la cap cu puicuţele de la Iaşi şi o cumpărat măgăoaia de la Avicola crezând că o să deie un tun mai mare ca la Armată. Ştim cu toţii că, dacă nu erau puiuţii, probabil că Gigi ne-ar fi transmis acuma salutări din Israel ori din cine ştie ce ţări babaniere şi fără acord de extrădare cu România. Dar, dacă machidonul s-o scărchinat fără să-l mănânce nicăierea, acuma ar face pe dracu-n patru şi l-ar lua în braţe şi pe Satan, doar-doar o scăpa de igrasia din celulă.

Mă lepăd de Satana!

Asta înţelegem noi din spovedaniile pe cari le-o făcut el în faţa giudecătorilor, atenţie, după doar trei zile petrecute în celula în care ş-o odihnit aproape nouă luni fostul premier sinucigaş Bombonel Năstase. „Jur că m-am făcut băiat cuminte!”, spune Gigi, care în trei zile cică s-ar fi lepădat deja de trei păcate capitale, printre care vorbăria multă şi înjurăturile ca la uşa palatului îs cele mai importante. Mai mult, dacă până acuma erau cumpăraţi şi aserviţi puterii (nu se ştie încă dacă lui Băselu, lui Grin ori lui Bonta), omuleţii în robă sunt, deodată, pâinea lui Dumnezeu pe pământ, trimişi să împartă fericirea şi tristeţea cu ciocanul judecătoresc. „Când vin la Înalta Curte, vin cu dragoste. Eu respect sala asta. Cred în judecata de apoi, iar dumneavoastră sunteţi un fel de apostoli care judecă pe pământ”, le-ar mai fi spus oierul Becali judecătorilor, în încercarea de a-i convinge să semneze rapid cererea de eliberare din pârnae. Unde mai pui că ar fi în stare să se lepede de milioanele de epuroi imputate prin dosarele urât mirositoare, numa să nu mai împartă celula cu alde Babiuc şi foşti lui partener de afaceri. „M-am corectat săptămâna asta. Vă rog să mă scuzaţi, vă înţeleg şi pe dumneavoastră. S-a jefuit ţara asta timp de 23 de ani. Nu vii aici dacă eşti nevinovat… Eu sunt copilul vitreg al României”, şi-a încheiat spovedania Becali. Nu ştim pe cine or convins lăcrimile lui Becali, dar în mod sigur nu pe giudecători, cu atât mai puţin pe procororii de la Deneau, care voi să-i mai bage în cîrcă un an-doi de reeducare, aşa, ca să îşi spele păcatele pentru toţi peştii cei mari făcuţi scăpaţi de zăbrele în ultimii 20 de ani. Poate or merge astfel de strategii la suporterii Stelei ori a celor care încă şi-au mai păstrat prin dulap tricourile cu „Free Gigi”. Cu siguranţă însă, printre aceştia nu se numără şi jucătorii echipei roş-albaştrilor, care au benchetuit nopţile trecute odată cu adjudecarea titlului de campeoană, alături de Cruduţa şi alte starlete siliconate de prin şoubizul de Dorobanţi. Asta da solidaritate! Punem pariu că, la prima liberare condiţionată, Gigi le va da şi o primă organizatorilor de paranghelie. (Step Blater)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *