Alin Moldoveanu, primul ieşean calificat la Jocurile Olimpice de la Londra

Alin-Moldoveanu

Alin Moldoveanu

Într-un oraş în care sporturile de echipă se află în colaps, 2011 fiind probabil cel mai negru an din acest punct de vedere, trăgătorul Alin Moldoveanu, cu dublă legitimare la clubul CS Oemga Tehnoton – Dinamo Bucureşti, a dus Iaşul pe lista selectă a oraşelor care vor avea reprezentanţi la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.

Pregătit la Iaşi de multiplul campion olimpic şi mondial la pistol liber, Sorin Babii, Alin Moldoveanu a obţinut la Fort Benning, în SUA, locul cotă pentru proba de puşcă aer comprimat 10 m.

La concursul de la Fort Benning, în poligoanele armatei SUA, au participat peste 800 de sportivi şi oficiali din 73 de ţări.

Deşi nu a avut un an senzaţional, Moldoveanu a avut un parcurs remarcabil la etapa de Cupă Mondială din SUA, intrând în finală al doilea, cu 598 de puncte, şi terminând pe poziţia a cincea.

La un pas de medalie la Beijing

Originar din Focşani, Alin Moldoveanu are în palmares o medalie de aur cucerită la etapa de Cupă Mondială de la Munchen, în 2008, una de argint la Rio de Janeiro, în acelaşi an, încă un argint, la Mondialele de la Zagreb, din 2006, precum şi o medalie de bronz la Europenele de la Gyor, din 2004.

Toate aceste performanţe au fost realizate la proba sa favorită, puşcă aer comprimat 10 m.

Fără îndoială, cel mai mare rezultat obţinut de Moldoveanu este locul IV, la Olimpiada de la Beijing, din 2008, unde a fost la doar jumătate de punct de podium.

Bucuria lui Maricel Popa

Performanţa realizată de Alin Moldoveanu i-a adus foarte multă bucurie preşedintelui CS Omega Tehnoton Iaşi, Maricel Popa.

„Este o bucurie foarte mare pentru mine că primul sportiv care va reprezenta Iaşul la Jocurile Olimpice este de la clubul nostru. Alin Moldoveanu este un băiat excepţional, care a muncit foarte mult pentru acest rezultat. E păcat că un sportiv care a fost la Olimpiadă şi, în 2008, nu este susţinut financiar de autorităţile locale. Spre deosebire de alţi sportivi, Alin nu are o bursă olimpică şi, totuşi, iată că va reprezenta Iaşul la cea mai mare competiţie, care va avea loc anul viitor, la Londra. Noi l-am susţinut cât am putut pe Alin, punându-i la dispoziţie un poligon modern, un antrenor extraordinar, aşa cum este domnul Sorin Babii, un apartament în Iaşi şi plătindu-i un salariu“, a spus Maricel Popa, care s-a arătat totuşi circumspect în privinţa şanselor ca şi alţi ieşeni să ajungă la Jocurile Olimpice din 2012:

„Ar fi ceva extraordinar pentru oraşul nostru ca şi alţi sportivi să ne reprezinte la Jocurile Olimpice, dar să ştiţi că va fi foarte greu acest lucru. Nu putem decât să sperăm că Alin nu va fi singurul ieşean prezent la Londra anul viitor“.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *