Bani publici înghiţiţi cu poftă de utecistul Tomescu

Studioul Regional de Radio Iaşi pare că s-a transformat, de câţiva ani buni, într-un sat fără câini sub „dictatura” actualului şef, fostul comunist fruntaş Nicolaie Stache Tomescu. Cel care jigneşte tot ce mişcă şi împarte pumni în stânga şi-n dreapta, s-a transformat acum într-un adevărat prăduitor de bani publici. Ultima găselniţă marca Tomescu: achiziţionarea de către Studioul Radio Iaşi a cel puţin 80 de calculatoare performante plus 6 servere ultimul răcnet, toată afacerea ridicându-se la câteva zeci de mii de euro.

Criza economică este doar uRadio-Iasin cuvânt deşănţat şi totodată inexistent pentru tartorul Nicolae Stache Tomescu, care taie şi spânzură de ani buni, la Radio Iaşi, o instituţie care trăieşte şi respiră, zi de zi, oră de oră, minut de minut şi secundă de secundă, din bani publici, adicătelea din mălaiul nostru, al cetăţenilor curaţi şi cinstiţi, plătitori de taxe şi impozite.

După ce a caftit o secretară chiar în biroul personal iar apoi s-a pus pe ameninţări şi înjurii că el este de fapt o victimă inocentă, actualul director al Studioului Regional Iaşi, mister Tomescu s-a apucat de afaceri bănoase cu bani publici. Încurajat de faptul că are ”pile şi relaţii” la Bucale, şi că nimeni nu-i va putea clinti nici măcar un fir de păr de pe cap, sau de altundeva, Stache a băgat mâna adânc în puşculiţa Societăţii Române de Radiodifuziune, adică în banii statului, pe motiv că vezi (sanchi!) s-ar dori utilarea studioului de la Iaşi, cu calculatoare moderne, de ultimă generaţie.

Calculatoare fără număr, fără număr

Potrivit proiectului mardoiului, studioul regional pe care îl păstoreşte de câţiva ani buni ar avea nevoie nu de 20, hai maxim 30 de computere, ci taman de cca 80 de aparate. Mai mult, Stache şi-ar dori şi câteva servere performante, başca 6 la număr, fiecare valorând câteva sute de milioane de lei vechi.

Conform unor surse demne de încredere din anturajul unor redactori „de bine” de la Radio Iaşi, toate sculele şi aparatura cu pricina ce ar urma să fie achiziţionată de mogulaşul Tomescu ar depăşi frumoasa sumă de 150.000 de euro. Şi când te gândeşti că sunt radiouri în Iaşi care-şi duc traiul de pe o zi pe alta, mai că-ţi vine să dai cu cuţâtul în chiatră, şi cu basca de pământ.

O golănie cât casa, pe bani publici, cu girul şmecherilor de la Bucureşti

De altfel, pentru a da undă verde „golăniei” pe bani publici, şmecherii din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune se chinuie de mai bine de o lună şi jumătate să angajeze un administrator de reţea calculatoare la Departamentul Producţie Editorială – Studioul Regional Iaşi. Până în momentul de faţă, concursul cu pricina a fost amânat de trei ori, doar o singură dată în mod justificat. Mai precis, pe 3 martie 2011, s-au prezentat doar doi concurenţi, respectiv Călin Hoblea şi Fănică Sărbătoare, însă aceştia au fost declaraţi respinşi potrivit secretarului Comisiei de concurs, Mihaela Prişcu. Următorul examen pentru ocuparea postului de administrator al celor 80 de calculatoare performante a fost stabilit pe 23 martie 2011, începând cu ora 11.00.

Un dosar penal de lovire care a murit subit încă din faşă

Directorul Radio Iaşi, Nicolaie Stache Tomescu, a intrat în vizorul presei locale din cauza comportamentului său agresiv şi lipsit de etică şi morală. Într-un exces de nervi, Stache i-a aplicat câteva palme birjăreşti subalternei sale, Liliana Manea-Lupuşoru, de la Departamentul de marketing al instituţiei. În urma agresiunii, bătăuşul s-a ales cu dosar penal pentru lovire. Însă, la rapiditatea şi corectitudinea cu care ne-a obişnuit în ultimul timp Justiţia ieşeană, e mai mult decât probabil că dosarul şmecherului de la Radio Iaşi se va termina cu siguranţă „în coadă de peşte”, adicătelea „prinde orbul, scoate-i ochii” sau altfel spus „tot păgubaşul plăteşte oala spartă”. S-auzim numai de bine! Adio, şi n-am cuvinte. Of, of…măi, măi!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *