Bomba-tiribomba: Procurorii le-au pus gând rău hingherilor care sechestrează mașinile din Iași

Iubiți concetățeni, dragi fii și fiice ai Cetății. Stați pe fază! În zilele următoare, hingherilor de mașini din Iași li se pregătește o mega-surpriză, mai ceva ca la fosta emisiune lacrimogenă și extrem de siropoasă, prezentată de Zâna Surprizelor, Andreea lui Marin Bănică. Can-canuri zemoase, bârfe, bârfoaie, șușanele și cârcoteală pură de Bahlui, venite pe axa IPJ Iași – Parchet, sau viceversa, dau ca sigură cercetarea penală a hingherilor de mașini într-un dosărete plin cap-coadă cu infracțiuni dintre cele mai diverse. Unele surse, mai bazate și care se trag zilnic de brăcinări cu anchetatorii, deci au un spate mai mare și mai lat, jură cu mâna pe sabie, că imediat ce mămăliga va exploda (n.r.– dosarul își va urma cursul firesc) e posibil ca cele două firme care se ocupă de ridicarea (pardon, Bomba-tiribomba: Procurorii le-au pus gând rău hingherilor care sechestrează mașinile din Iași hinghereala) mașinilor în Iași să dispară definitiv din peisajul autohton, național și internațional. Despre ce lucru grav este vorba, vă întrebați probabil, dragilor care ați pătimit îndeajuns de pe urma acestor tâlhari la drumul mare? Cică, nu demult, în timpul unei razii polițienești de rutină, doi agenți mai zurbagii din fire, ce nu ascultă de ordinul expres al șefilor direcți, au descoperit stupefiați cum că mașinile cu platformă aparținând firmelor specializate în hinghereală, recte Floritrans Impex SRL și Transgyw Industry SRL, nu ar avea nici în clin, nici în mânecă cu respectarea legii. Adică legile și respectarea lor sunt făcute doar pentru fraieri, nu pentru ei șmecherii. Mai precis, toate platformele de sechestrare a mașinilor cică nu ar avea făcute de ani de zile niciun fel de ITP, iar asigurarea obligatorie RCA ar lipsi cu desăvârșire. Bomba ce face referire la mașinile hingherilor neautorizate tehnic ar fi fost aruncată pe piață de un polițist de la Rutieră. Şi nu de un neica-nimeni, ci chiar de unul tare de tot și cu destule grade pe umeri. Ulterior, zvonul sau bârfa s-a propagat repede în eter și s-a transformat apoi într-o sesizare. Una cu urmări penale.

Au scăpat de dracu, dar au dat de tac-su!

Alți cârcotași, mai negri în cerul gurii decât ceilalți, pe românește un pic mai duri decât săpunul Duru, susțin însă că firmele de ridicat mașini în târgul Ieșilor au intrat în vizorul procurorilor la puțin timp după ce angajații uneia dintre ele (Floritrans Impex ori Transgyw Industry) nu mai ținem minte care, ar fi exagerat într-atât de mult încât, dintr-un exces de zel sau o goană aprigă după parale, ar fi sechestrat mașinile scumpe ale unor anchetatori anticorupție, aflați cu treburi importante pe la Palatul de Justiție. Mai mult, într-una din zile, cică hingherii și-ar fi băgat picioarele și în autoturismele unor judecători de la instanța superioară, pe care apoi le-au luat pe sus, asemeni unor jucării din plastic. De atunci, procurorii și judecătorii, în colaborare cu polițiștii (dar nu cei locali) și-au dat mâna și și-au jurat în barbă că va veni și clipa cea dulce a răzbunării. În ultimul timp, ca făcut, hingherii de mașini de la cele două societăți menționate își făcuseră un obicei cam prost din a vâna cu vehemență doar mașinile parcate în zona Palatului de Justiție. Dragi concetățeni, dar iată că, în zona cu pricina, nu parchează doar niște justițiabili simpli, necăjiți și amărâți, ci și oameni „cu greutate” care se ocupă cu împărțirea dreptății. Ori cu zăngănitul de cătușe. Era doar o chestiune de timp până când conducerea celor două firme ar fi intrat „în cătarea puștii” oamenilor legii. Mai bine mai târziu decât niciodată!

P.S. Trei Doamne și toți trei: Florin a lui Gheorghica, Adrian-Claudiu a lui Zahariea, și Ioan a lui Alexandrache, poreclit „Hușeanul”. Prietenii știu de ce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *