Câteva bârfe după Anul Nou, vi le facem cadou

Cum să faci banii pe-o lună cu muncă de doar două zile: Ce faci dacă ești drumar, câștigi în funcție de cât muncești la deszăpezire, dar nu ninge nici de-al naibii? Dacă ești mistic, aprinzi o lumânare la biserică, să dea viscolul. Dacă ești pragmatic, vorbești cu băieții de la Şosele Judeţene. Firește, ei n-o să-ți poată aranja o ninsoare și-un viscol temeinice, dar te pot ajuta să-ți scoți pârleala pe o lună în două – trei zile de muncă. Ceea ce s-a și întâmplat în cele două zile de viscol dinainte de Anul Nou. S-a intervenit pe toate drumurile, non-stop, în plin viscol, chiar și acolo unde nu era nicio urgență medicală. Și-uite-așa, firma câștigă în două zile cât într-o lună. Pragmatic, nu?

Santa Klaus vine la noi în târg: Forfotă mare la leberali zilele acestea. Deşi Crăciunul l-am petrecut acum câteva săptămâni, chiar şi de la cel pe rit vechi au trecut câteva zile, leberalii ieşeni se pregătesc să-i ofere o primire de gală lui Santa Klaus. Cum care? Da, exact, tocmai prezidentul republicii care şi-a anunţat sosirea la Iaşi fix pe 24 de ani, la aniversarea Micii Uniri. Cică în sediul din Podu Roş se fac şi se desfac planurile vizitei, pe ore, minute şi secunde, că aşa-i neamţul, al naibii de punctual că doar bunică-su fu ceasornicar. Am trimis un spion la sediul partidului şi-o să vă ţinem la curent cu programul exact al vizitei. Până atunci, reglaţi-vă ceasurile, să meargă…ceas.

Un mare reftor, în conflict deschis cu propriii studenţi: Cel mai tare reftor de la cea mai mare şi mai veche universitate din Iaşi nu ştie pe unde să mai scoată cămaşa. Sau, altfel spus, încearcă să stingă focul turnând benzină. De ceva vreme, acest dom’ reftor se află în conflict cu propriii studenţi. Mai exact cu o ligă studenţească. Ca să înţelegeţi ce balamuc e acolo: universitatea a dat liga în judecată cerându-i să-şi schimbe numele. Recent, şi liga a dat în judecată instituţia de învăţământ superior solicitând anularea regulamentului pentru studii universitare de licenţă. Din două una: ori cineva a semănat sămânţă de zâzanie în dealul Copoului, ori un student şmecheraş vrea să folosească cele două procese ca studiu de caz pentru propria-i lucrarea de licenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *