Colonie americană la CS Naţional Iaşi

Imediat după terminarea campionatului, problemele cu care s-a confruntat echipa de baschet feminin CS Naţional Iaşi au adus gruparea în pragul colapsului.

În aceste condiţii, directorul sportiv Marius Cosoi spunea că formaţia ieşeană are două opţiuni: fie se desfiinţează, fie se bagă bani pentru aducerea de jucătoare, care să permită echipei accesul în play-off.

Spre binele sportului ieşean, s-a decis ca echipa să nu fie lăsată să moară şi să fie aduse trei jucătoare valoroase din SUA.

Pe lângă Danielle Walker, jucătoare care a mai făcut parte din lotul pregătit de cuplul Ionuţ Onose – Radu Boişteanu, au venit la Iaşi pivotul Cecilye Johnson (1,90 m, 23 de ani) şi extrema Cristal Boindexter (1,78 m, 21 de ani).

Chiar dacă au fost aduse doar pe baza unor DVD-uri, antrenorul Ionuţ Onose s-a declarat mulţumit de prestaţiile de la antrenamente ale celor două americance, în ciuda faptului că au ajuns destul de obosite la Iaşi  şi nu sunt încă obişnuite cu fusul orar.

Obiectiv, calificarea în play-off

Marius Cosoi a depus deja la Federaţie actele necesare pentru ca cele două sportive nou-venite plus Walker să poată evolua pentru formaţia ieşeană.

Oficialul formaţiei ieşene este convins că noile achiziţii vor ajuta echipa să ajungă în sfârşit între cele mai bune opt formaţii din ţară.

Faţă de lotul cu care a terminat campionatul trecut, formaţia ieşeană nu va mai conta pe serviciile Ecaterinei Tatarinova, în timp ce Claudia Pânzaru are şanse minime să mai rămână sub comnda lui Ionuţ Onose.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *