Conul Mişu vrea Registrul Comerţului. Iarăși!

Este doar o chestiune de timp până când cel mai tare apărător din fruntea Camerei de Comerţ şi Industrie a României, dar şi cel mai mare pișicher afacerist din Barou, e vorba de Mihail M. Vlasov, va reuşi să pună mâna pe Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, o instituţie considerată în anii săi de glorie, o adevărată tiparniţă de făcut bani. Potrivit unor oameni de afaceri ieşeni, cu conexiuri puternice şi extrem de durabile la nivelul central al CCIR Bucureşti, conu’ Mişu , din poziţia sa de şef cu drepturi depline, s-ar afla pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte preluarea patrimoniului Registrului Comerţului, cu tot cu căţel şi purcel. Deşi este contestat de mulţi dintre preşedinţii Camerelor de comerţ locale, Mişu face tumbe, genuflexiuni şi poduri din picioare, pentru a-i convinge pe toţi colegii săi din ţară, să fie de acord cu transferul imediat al acestei mămăligi consistente în ograda CCIR.

Conul Mişu vrea Registrul Comerţului. Iarăși!Într-o scrisoare, Vlasov i-a rugat pe toţi şefii Camerelor să semneze un document oficial în care să-şi dea acordul ca Registrul Comerţului să treacă definitiv şi irevocabil sub aripa protectoare a CCIR. Dacă la început unii dintre preşedinţii CCI din ţară au cam mârâit, arătându-se oarecum rezervaţi şi suspicioşi în legătură cu această tranzacţie dubioasă, datorită lipsei de transparenţă a lui Vlasov în afacerile cu patrimoniul general al CCIR, în prezent totul este aproape OK. Nu este însă pentru prima dată când Mişu pune la cale o învârteală elaborată în urma căreia să preia patrimoniul Registrului Comerţului. Tehnic vorbind, o dată cu trecerea acestui serviciu la CCIR, instituţia lui Vlasov ar avea acces la toate datele societăţilor comerciale din România. În plus, CCIR ar fi instituţia care ar acorda asistenţă pentru autorizaţiile de funcţionare şi înregistrare contra cost, bani ce ar intra în propria vistierie. La încasările anuale care depăşesc 130 de milioane de lei se mai adaugă şi o zestre imobiliară de peste 60 milioane de lei, în întreaga ţară, precum şi toată baza de date a firmelor din România. Deci, bani cu nemiluita.

„Ne doare la bască despre tot ce se spune rău şi murdar”

Încă de acum şase ani, de la prima sa înscăunare în fotoliul cel mare de boss al CCIR, omul a jurat cu mâna pe corazon că va face tot ce-i va sta în putinţă ca făbricuţa de făcut bani, recte ORC, să treacă din nou în subordinea sa directă. Şi cum îl ştim noi pe Mişu, luptător aprig dar şi răzbunător, mai că ne vine să-l credem pe cuvânt. Mai ales că acum, în anul de graţie 2013, el şi-a tras la scară chiar şi ministru personal, fiind arhicunoscută şi de notorietate amiciţia sa şi a familiei sale, cu cea poreclită Doamna Justiţie, Mona Pivniceru. Pe cei doi nu-i leagă doar prezentările sofisticate din spectacolele de modă, ci şi vajnicele legături cu persoane sus-puse şi decidente din zona unui partid vopsit în galben şi cu săgeată albastră la butonieră. Nu demult, Mişu Vlasov a recunoscut în văzul lumii că a discutat cu decidenţi politici despre un posibil transfer al Registrului Comerţului, de la Ministerul Justiţiei, la instituţia pe care o conduce, cerând totodată şi acordul tuturor filialelor din ţară. „Între familia mea şi Mona Pivniceru există o prietenie adevărată, sinceră şi curată. Ea nu poate fi atinsă sau murdărită, indiferent de cantitatea de lături cu care este împroşcată. Dar şi pe mine şi pe ea (nr. – Pivniceru), ne doare la bască despre tot ce se spune rău şi murdar”, a replicat, la un moment dat, şeful Camerei de Comerţ şi Industrie al României. No comment!

Daniel Morarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *