Detergentul care spală obrazul poliţiştilor

Ioan Scripniciuc

Ioan Scripniciuc

Startul disponibilizărilor din Poliţia Română decise recent de controversatul nostru ministru de Interne, Traian Igaş, a demarat, în această lună, cu o gafă enormă. La Iaşi, reorganizarea din Ministerul Administraţiilor şi Internelor începe cu acei poliţişti care îşi fac datoria, în timp ce colegii lor „penali“, judecaţi pentru mită şi alte infracţiuni din celebrul dosar „Rutiera“, scapă momentan de grija zilei de mâine, neparticipând la aceste examene de evaluare.

Cum scăpăm de concedieri…

Surse din anturajul poliţiştilor ne-au spus că şefii din IPJ Iaşi, recte comisarul cel mare Ioan Scripniciuc, poartă mereu asupra sa o listă de disponibilizaţi, în care se regăsesc numele unor adevăraţi profesionişti, în timp ce graşii de prin birourile instituţiei vor mai rămâne încă mult timp la serviciu ca să-şi rumege în tihnă chenzinele şi şpăguţele de rigoare.

Din cadrul Poliţiei Judeţului Iaşi, Inspectoratului Judeţean  al Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă vor dispărea 136 de posturi.

Cele mai multe funcţii  desfiinţate sunt din cadrul Poliţiei de Frontieră Iaşi, 84 la număr. Noile disponibilizări din Poliţia ieşeană se vor face astfel: de la serviciul Logistică al IJP – doi lucrători, de la Rutieră – doi, de la secţiile 1, 2, 5 şi 6 – câte unul, de la Secţia 3 – doi şi de la biroul rural din cadrul Poliţiei Municipiului Iaşi – unul.

La nivelul judeţului vor sări din schemă un agent de la Hârlău, un ofiţer de la Paşcani, alţi doi agenţi din Târgu Frumos (unul de la „rural” şi unul de la „urban – patrulare”) şi încă unul din comuna Prisecani.

Şi când te gândeşti că ministrul Traian Igaş a promis cu mâna pe inimă că toate birourile poliţieneşti din ţară o să fie curăţate de leneşii şi obezii care taie frunză la câini şi freacă bârzoiul, mai că-ţi vine o greaţă puternică de la stomac. De nervi şi de supărare! Oare au luat Bac-ul?Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *