Directorul Vuza a furat utilajele de la Ţesătura?

Stefan Vuza

Stefan Vuza

Ştefan Vuza, copilul-patron al Iaşitex, fosta Ţesătura, cel care a lăsat pe drumuri sute de oameni, este acuzat de angajaţi, dar şi de alţi oamenii de afaceri ieşeni de faptul că ar fi aruncat la fier vechi utilaje nou-nouţe, numai pentru a scăpa cât mai repede de cea mai veche fabrică de confecţii a Iaşului.

„În graba de a scăpa de tot ce însemna active alte fabricii, şi a demola cât mai repede toate halele cu utilaje şi tot ce a însemnat Ţesătura, Vuza a arvunit zeci de camioane ale lui Comănescu de la Remat şi, la adăpostul nopţii, a lichidat tot ce însemna utilaj vechi sau performant al acestei fabrici. Utilaje de ultimă oră, achiziţionate cu doar un an înainte de lichidare, au fost vândute la fier vechi. În toiul nopţii, înainte de a se demola halele fabricii, camioane întregi de la Remat cărau utilajele acestei fabrici la fier vechi”, ne-a spus un fost inginer al Iasitex.

Drepturile succesorale asupra terenurilor fostei fabrici Ţesătura au fost cumpărate de Ioan Zapodeanu de la Shadar Riva, moştenitoarea fiicei fondatorului fabricii Ţesătura. În locul acestei fabrici urmează să se profileze un complex urbanistic de 100 de milioane de euro, care va cuprinde un mall, spaţii pentru birouri de 12 etaje, zone de agrement şi o parcare subterană de 1.000 de locuri. Ştefan Vuza nu a fost nici până acum tras la răspundere. De ce oare?Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *