Falub, comisiile şi dobitocul

Adrian Falub

Adrian Falub

Adus la Iaşi ca marele salvator al echipei şi apreciat de numărul unu din Copou, primarul Gheorghe Nichita, antrenorul Adrian Falub a comis, în ultima perioadă, mai multe greşeli, lucru greu de acceptat de edil, dar mai ales de suporteri.

Acuzaţii la adresa ploieştenilor

Prima gafă pe care a făcut-o Adrian Falub  a fost aceea de a se lua de Petrolul Ploieşti, o echipă cu multe pile la Federaţie, dar şi la ligă.

Înaintea meciului direct, Adrian a acuzat, într-o conferinţă de presă, faptul că ploieştenii ar câştiga meciurile şi prin alte metode decât cele obişnuite.

„Petrolul are jucători valoroşi, un public entuziast, dar mai are şi un sprijin extrasportiv. A avut foarte multe penalty-uri, pe când noi nu am avut, iar în meciul cu Râmnicu Vâlcea am avut un gol perfect valabil şi nu a mai spus nimeni nimic“, a fost atacul care s-a dorit a fi subtil al lui Falub.

Numai că după ce pe teren nu i-au putut învinge pe ieşeni, antrenorul ploiştenilor, Vivi Răchită, s-a arătat deranjat de acuzele venite de la Iaşi şi a ameninţat cu comisiile ligii.

Lucru care de altfel s-a şi întâmpalt, Adrian Falub fiind chemat să dea explicaţii pentru acuzele făcute.

Comisiile au amânat luarea unei decizii

La şedinţa Comisiei de Disciplină, din partea grupării ploieştene a fost prezent consilierul juridic Bogdan Filcea, în vreme ce ieşenii au fost reprezentaţi de către antrenorul Adrian Falub, vicepreşedintele Constantin Anghelache şi un avocat.

Membrii Comisiei de Disciplină i-au acordat lui Adrian Falub posibilitatea să prezinte o dezminţire cu privire la afirmaţiile legate de mijloacele extrasportive de care ar fi profitat Petrolul Ploieşti, atâta vreme cât nu poate proba declaraţiile făcute.

Anghelache o dă la întors

Prezent în faţa Comisie de Disciplină, Constantin Anghelache a încercat să dreagă busuiocul, spunând că Falub nu a făcut altceva decât să-şi laude adversarul despre care a spus că este „foarte bine organizat din toate punctele de vedere“. Mai mult, Anghelache a plusat declarând că „aceasta este mai degrabă o laudă“.

În continuarea pledoariei sale, Anghelache a adăugat că „Adrian le-a spus elevilor săi să fie foarte atenţi la duelurile cu foarte tehnicii atacanţi ploieşteni, deoarece ultimii au obţinut mai multe lovituri de la 11 metri în acest sezon. Nu este nimic în neregulă“.

„Măi dobitocule, fă fault!“

O altă gafă făcută în ultima perioadă de Falub a fost cea din partida cu Gaz Metan CFR Craiova, când tehnicianul şi-a gratulat unul dintre elevi cu formula: „Măi dobitocule, fă fault!“

Reacţia suporterilor a fost una mai mult decât virulentă, aceştia înjurându-l pe Falub ca la uşa cortului şi acuzându-l că nu este în stare decât să-i înjure pe jucători şi că habar nu are să-i antreneze. Ba mai mult, unul dintre suporteri, care se pare că era tatăl unuia dintre jucătorii ieşeni, l-a ameninţat pe Falub cu bătaia dacă mai îndrăzneşte să vorbească aşa.

După meci, Falub a lăsat impresia că nu a înţeles nimic din acest incident.

„Fotbalul nu este casă de dans şi bune maniere! Nu cred că am folosit vreo expresie neortodoxă la adresa lui Florea. I-am spus «măi cretinule!». Măi dobitocule, i-am zis? Oricum, jucătorul trebuia să facă un fault tactic pentru a opri un contraatac al oaspeţilor. Nu cred că am vorbit ca Dan Petrescu, antrenor care a devenit campion. Ar trebui să mai învăţ de la el, nu?!“, a spus extrem de deranjat Falub.

Cât priveşte ultima parte, cea cu câştigarea campionatului, da, Adiţă, tată, mai ai de învăţat! Cât priveşte partea cu înjurăturile cred că nu faci altceva decât să te compromiţi în faţa celor care te credeau un domn. Păi, ori suntem golani, ori nu mai suntem!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *