Fetele Evei

Fetele Evei• stenograme incendiare dintr-un dosar DNA Iași tulbură apele liberale în zi de sărbătoare

Eheheeee, se înșeală amartnic acela care se aștepta ca marinelul să înghită pe nemestecate umilința de la Ziua Unirii, la care onorul l-a primit Crin Antonescu și coroana de flori a fost depusă de consilierul Iulică! Jucătorul a mers pe mâna singurului său om de la Iași care mai poate face câte ceva și a dat, fix pe 24 ianuarie, un cadou otrăvit liberalilor locali. În EVZ, unde altundeva?, s-a strecurat o stenogramă în care este deconspirată o chestie pe care o știe de fapt toată lumea, și anume că Tribunalul Iași e cel mai mare jucător imobiliar din județ. dar ce e nou aici? M-am plictisit cât am scris pe vremuri despre schema în care pământurile erau retrocedate cui doresc judecătorii. Fiindcă vorba aia, după ciocănel potopul! Tragi cu el în masă și, hop!, mai apare un ciocoi…

Stenograma cu pricina se pare că detaliază discuția înregistrată de un interlop, care a acceptat să funcționeze sub acoperire, cu jupân Tărniceru, fostul președinte al Tribunalului, în care acesta din urma îl asigura pe liberalul Ioan Leonte, fost primar de Gorban și abia uns șef județean peste Protecția Consumatorului, că ”fetele lui” o să-l înstăpânească peste 182 de hectare de pământ. ”Fetele lui”, se pare că ar fi două judecătoare pe care procurorii DNA le știu cu nume și prenume.

Multe ar fi de zis. Și nu tocmai de bine. Cum sunt însă mare amator de mistere și chestiuni tenebroase, nu pot să nu mă întreb cum naiba de a transpirat cazul ăsta fix în ziua frustrărilor prezidențiale. Singura explicație pe care am putut să o găsesc este că judecătoarele nu sunt de fapt ”fetele lui Tărniceru” ci ”fetele Evei”, aduse ofrandă ocrotitorului de procurori. Nu ați înțeles mare lucru? Poate fiindcă expresia ”fetele lui Eva” nu e corectă în limba română, pe care o prețuim atât de mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *