Ioana Chirica, o Cenuşăreasă renegată de mama vitregă a PNL-ului. Zâna de la primărie

Dacă în cazul unui bărbat de succes încă nu suntem convinşi că în spatele lui stă o femeie puternică, în schimb, suntem siguri că în faţa campaniei electorale pentru primăria comunei Holboca stă o tipă mişto, delicata blondină Ioana Chirica. Apărută parcă din spuma Prutului, Ioana Chirica aduce o rază de soare ce încălzeşte imaginaţia multor analişti politici. Dar mai multe despre cum îşi petrece pământeştile zile această zeitate a politicii limitrofe Iaşului, aflăm mai multe din jurnalul său personal.

  • De ceva timp, cred că sunt stăpănită de un complex psihologic pe care l-aş numi Sindromul Eva. Mai precis, după ce m-am desprins din PNL precum Eva din coasta lui Adam, am sentimentul că nu am nimerit chiar în Eden, ci, dimpotrivă, mă aflu în ditamai iadul Holbocăi. De aici, evident, şi misiunea biblică pe care o am, de a-i scoate din cazanul cu smoală pe holbocenii mei dragi. În fiecare seară, sufletu-mi este măcinat de îndoieli: oare vor reuşi zulufii mei blonzi să aducă lumina în Holboca, cu voturi pre voturi călcând? Şi, mai ales, mă va ierta Adamul liberal că l-am ispitit, făcându-l să muşte cândva din fructul oprit? Uff, atâtea frământări existenţiale! Mai bine mă duc să fac o baie de noroi, pardon, de mulţime la Rusenii Vechi. Vreau să simt gustul fad al realităţii, că altfel cad într-un misticism contraproductiv.
  • Ieri, după ce am savurat o cafeluţă în centrul vechi al Palasului, mi-am programat o plimbare lejeră prin comuna mea dragă, să mai stau un pic de vorbă cu oamenii, că oricum n-aveam ce face vreo două ore până să mă duc la manichiură. Am remarcat cu tristeţe că realităţile zilei de ieri erau neschimbate faţă de cele ale zilei de alaltăieri. De pildă, cetăţeanul Cocârţă stătea în acelaşi loc în care-l lăsasem sâmbăta trecută, respectiv la birt, sprijinit de un turn de navete de bere, rânduite precum un joc de Lego. M-a întrebat ce garanţie îi ofer că voi fi un primar pe gustul lui? Ca să-l conving, i-am achitat garanţia la patruzeci şi şapte de sticle de bere, plus două de vodcă, oferite drept momeală de inamicii electorali.
  • Consilierii de imagine mă tot bat la cap să-mi schimb culoarea părului, pe motiv că blondele nu inspiră încredere oamenilor simpli. N-au nici o treabă cu realitatea! Am făcut personal un sondaj la Cristeşti şi mâine le voi aduce rezultatele. Din 4.500 de sticle de Silva, s-au vândut 4.257 de Silva blondă şi doar 243 de Silva brună. Şi atunci, despre ce bem, pardon, despre ce vorbim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *