La PMP, fundaţia şi partidul se au ca tusea şi junghiul

Mare tărăboi, mare, la cel mai popular partid în mişcare de pe la noi. Alertat că oamenii lui de la Iaşi îşi cam dau reciproc la picioare în loc să vizeze picioarele adversarilor, tătucul Băsescu a poposit duminică pentru a face pace-pace. Aşa de mare e prietenia dintre tabere, că Fundaţia şi Partidul au venit cu liste proprii. Nu de candidaţi, ci de invitaţi.

Un prânz cu bucluc
Prezidentul cu numele al partidului prezidenţial, cunoscut ca Eugen Tomac, a venit şi el cu vreo 100 de moldoveni care, ghinion, nu erau pe nicio listă! Ca nişte copii prinşi de învăţătoare că aruncă cu pietre, Petrică Movilă şi Marian Berdan au lăsat privirile în jos, ruşinaţi, dar au promis răzbunare. Aşa se face că şi-au dat mâna, dar cealaltă era la spate, cu degetele încrucişate. Aşa de încrucişate, că aproape nimeni n-a observat cum Berdan a făcut-o pachet pe soţia lui Movilă şi a expediat-o acasă, că poate are treabă. Tărăşenia s-a întâmplat la prânzul pe care l-au luat mai marii PMP-işti de la Iaşi cu prezidentul şi la care Movilă a venit cu consoarta. Bine, de venit a venit, dar ochiul vigilent al Octaviei Marincaş a sesizat că este o femeie în plus, aşa că Movilă a rămas, măcar la masă, fără partenera de viaţă. Eurocandidata Marincaş a dat dovadă de vigilenţă şi când a încercat să interzică pătrunderea în sală a unui tip cu părul alb, puţin ciufulit. De unde, să ştie, biata de ea, că respectivul este Alexandru Leşco, un basarabean din lotul Ilaşcu care, ghinion, se află şi el pe listele de candidaţi la Europarlamentare! Noroc de un SPP-ist vigilent, că altfel pleca şi basarabeanul acasă înjurând ospitalitatea românească.

Şefa, izolată
Vigilenţa organizatorilor nu s-a limitat numai în a-şi arunca unul altuia cu sare în ochi, că ar fi fost păcat, nu-i aşa? După ce SPP-ul i-a căutat pe toţi şi în chiloţi, ca să nu aibă cu ce-l nimeri nimeni pe Băse, şeful Marian Berdan şi-a dat seama că e nashpa: nemernicii de ziarişti s-au aşezat în faţa prezidiului, ca să-i filmeze pe Băselu, pe Boc şi pe cine mai era acolo. Aşadar, la loc comanda, iar presa să-şi mute camerele, că nu se vede în faţă. Un „lasă-ne, bre, în pace!” strecurat printre dinţi de un cameraman nervos că a fost scos duminică din casă, l-a domolit pe zelos. Nu că ar fi important, dar la întâlnire a fost şi Camelia Bogdănici, chipurile şefa filialei locale a PMP. Săraca de ea, n-a apucat să facă nimic, că nu a băgat-o nimeni în seamă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *