Lovitură de teatru în Traiectoria Regională

Revenim în această săptămână cu informații spectaculoase din ograda Traiectoriei de Ulițe și Podețe ale Regiunii. În aceste zile și în alea care urmează va fi cică o panaramă mare cât Palatul Culturii. Deja lenjeria intimă a unor deja cunoscuți combinatori din Traiectorie tremură mai ceva ca piftia injectată cu multă-multă gelatină. E vorba de tripleta fantastică a băieților dăștepți, despre care v-am scris acum câteva săptămâni, formată din următorii: Da-Nutz Reintegratu’, această panseluță piloasă și neosecuristă plantată cândva de gheneralul Florăriul Codlea în fruntea Traiectoriei; troica e completată cu tovarășul Zdoika, grangurele peste tot ce ține de utilaje și de camaradul Boba, care apasă cu bocancul pe fluxul de mălai ca să „mănâncă bine-bine și gura lor ceva”, vorba gitanului certat cu limba română.

Anchete DNA
Unu la mână’: Pe țeava anchetatorilor din cadrul miliției de investigare a fraudelor economice s-ar fi băgat un anumit raport de audit făcut la o secție specială a Traiectoriei, aia care se ocupă cu mecanizarea. Vom reveni în curând cu detalii pe această speță, după ce vom copia și noi la xerox raportul cu pricina ca să-l citim din scoarță-n scoarță.
Doi la mână: DNA a intrat pe fir și lucrează din greu la niște dosărele pentru Da-Nutz Reintegratu’ și Zdoika. O pasăre de la București ne-a ciripit că pe felia DNA s-ar afla și madama Torina Titirezon, gazela liberală care făcuse lipeala cu Mister Berbeceanu și cu ghenerăleasa Bobrițoiu, nevasta dezvoltatorului de „case pentru ghenerali”, fost menestrel liberal la apărarea țării, căutat și ăsta prin toate găurile de procurorii anticorupție. Ăștia trei sifonau miliarde și miliarde de lei jucând piesa de teatru care te îmbogățește garantat în România: Servisul auto fictiv și piesele de schimb virtuale.

Confruntarea gheneralilor
Acuma, o să vă mărturisim sincer că pe gardul DNA-ului am găsit și un corb ușor plictisit de enorma experiența acumulată cu infractorii de mare calibru național și care croncănea că pe gheneralul Bobrițoiu l-a ajuns din urmă răzbunarea altui gheneral. Ăsta din urmă are câte patru stele pe umeri, partid progresist și s-a lipit de guvernare ca marca de scrisoare. Toți îl alintă Gaby. Ei, Bobrițoiu, când își ținea dosul pe fotoliul de la apărare și se credea șeful mitralierelor și tancurilor din România, sărise la gâtul lui Gaby, dar n-a putut să-l taie dintr-o lovitură. Așa că ăsta din urmă s-a regenerat rapid și l-ar fi executat fără drept de apel pe fostul menestrel liberal, prins descoperit și pe picior greșit. Așa că pentru procurori misiunea n-a fost prea grea, în schimb pedeapsa pentru Bobrițoiu e tare rea: lungă și cu executare. Inevitabil, afacerile nevesti-si au fost iremediabil afectate, ca să ne întoarcem la oile noastre, și au intrat și ele în vizorul anchetatorilor. Lepra din Compania Națională și din Traiectoriile Regionale devenise tot mai evidentă.

Pentru partid
Culmea este că matrapazlâcurile și sifonarea miliardelor din banii de la ulițe și podețe se făcea de către spuma partidelor de dreapta de la noi. Alea care se spărgeau în figuri că luptă împotriva corupției din țară. E oarecum inutil, dar vă spunem că și Da-Nutz Pilosu’ și Zdoika erau membri ai fostului partid al marinarului. Și acum vine o nouă bombă: cică o altă ditamai anchetă e pe seama finanțării campaniei electorale a fostului partid al marinarului, cu ce credeți? Cu sute de milioane de lei convertite în bonuri de combustibil. Pilosu’ și Zdoika ar fi băgați până în gât în combinația asta: primul ordona, al doilea executa. Numai la Botoșani, ca să dăm un exemplu, s-au dus la partid 400 de bonuri a 50 lei valoare per bon. Zdoika, cică, venea doar cu cotorul de la bonurile rupte pentru partid și-l ducea la secție și completa actele oficiale cum că combustibilul s-a consumat pe activitățile zilnice din Traiectorie. Iar Pilosu’ îl acoperea.

Concediu medical
Dar despre acest Zdoika circulă în Traiectorie și legenda că își făcea prieteni în privat pe banii statului. Adică servea tot felul de personaje importante din viața publică cu bonuri de combustibil și reparații auto, că doar omul era șef peste tot ce înseamnă mecanizare finanțată din bani publici. Iar cu ăștia așa bine măguliți pe banii fraieriților de români, omul nostru făcea nunți, cumătrii și alte încuscriri, ca să fie și el parte din lumea bună. Numai că ulciorul nu merge de multe ori la apă, iar cleptomania lui Zdoika pare că se apropie de faza finală. E deja în a treia lună de concediu medical și asta spune cam totul despre spaima care l-a cuprins și de ceea ce-l poate aștepta.

Cine sapă groapa altuia…
Cireașa de pe tort o pune însă Pilosu’, care simte că e vânat ca mare vinovat. Nu degeaba, revenit dintr-un concediu medical prelungit de câteva luni, încearcă să dreagă busuiocul și să-și acopere urmele. Umblă vorba că vrea să facă pace cu toată lumea, mai ales cu ăia pe care i-a turnat constant și le-a săpat mereu groapa. Dar se pare că nimeni nu mai pariază pe Da-Nutz. Treaba e atât de groasă încât niciun om cu scaun la cap nu-și riscă pielea doar pentru că acum îi tremură serios nădragii fostului director al Traiectoriei. Documentele probatoare se adună, ancheta merge mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *