Mai puţine beizadele în robă

Surpriză de proporţii la examenul de admitere în avocatură. Din cei 110 candidaţi înscrişi, doar 26 au reuşit să facă faţă probelor de concurs. Printre cei admişi ca stagiari, doar doi copii de apărători: Codrin Stupariu, fiul avocatei Doina Stupariu, admis cu media generală 7,38, şi Andrada Nesvadba, fiica avocatei Maria Ramayana Nesvadba, care a obţinut media generală 7,64.

De partea cealaltă, pe lista celor picaţi, se regăsesc nume sonore, precum: Ioan Alexandru Acrîşmăriţei, fiul judecătoarei Camelia Acrîşmăriţei, picat cu media 5,85, Raluca Ixiona Rebegea, fiica fostului director de la Aeroportul Iaşi, a cărei medie finală a fost doar de 4,95, Teodor Micu Cheptene, soţul judecătoarei de la Curtea de Apel Iaşi, Diana Micu Cheptene, fostă preşedinte a Tribunalului, care a obţinut o ruşinoasă notă de 3,55, dar şi Cătălin Boacnă, ziarist la un cotidian local, care s-a apropiat de pragul de admitere, obţinând nota generală de 6,67.

La concursul pentru obţinerea definitivatului în avocatură situaţia este şi mai elocventă: toţi cei patru candidaţi au picat examenul… cu brio, obţinând medii sub nota 6 (şase).

Ca niciodată până acum, în special în ceea ce-i priveşte pe candidaţii cu „puternică susţinere financiară şi logistică”, numărul celor picaţi nu a fost atât de mare. Voci din cadrul Baroului afirmă că procentajul admiterii este unul normal şi corect pentru gradul de pregătire al candidaţilor. Iar meritul ar reveni comisiei de examinare care, în acest an, a fost suficient de corectă. Printre examinatori: Tudorel Toader, judecător la Curtea Constituţională, şi avocaţii Liviu Bran, Neculai Volovăţ, Maria Aldea, Mihai Tun, Dorina Răzuşi, Constantin Cupeţ, Alfred Ţapliuc şi prof.univ.dr. Ioan Macovei.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *