Mărgelatu pe scena Casei Studenţilor

Îndrăgitul actor Florin Piersic, premiat recent cu o stea pe „asfaltul” de pe Aleea Celebrităţilor, din Capitală, va evolua la Iaşi în comedia romantică „Străini în noapte”, care poartă semnătura maestrului Radu Beligan.

Florin Piersic si Emilia Popescu

Florin Piersic si Emilia Popescu

La nici o lună de zile de la împlinirea frumoasei vârste de 75 de primăveri, cel mai iubit actor român, Florin Piersic, va reveni în „Oraşul celor şapte coline” pentru două zile. Maestrul va evolua pe scena Casei de Cultură a Studenţilor Iaşi, în comedia romantică fascinantă şi plină de haz „Străini în noapte”, alături de frumoasa actriţă Medeea Marinescu. Astfel, marţi, 22 februarie 2011, ieşenii care-l iubesc pe marele  Piersic au privilegiul şi onoarea de a-i solicita acestuia un autograf. Piesa romantică este pusă în scenă de maestrul „negruzzist” Radu Beligan. Florin Piersic va interpreta două partituri pline de haz despre seducţie, dragoste şi minciună, scenele de comedie cuprinzând multe răsturnări surprinzătoare de situaţii.

Recent, îndrăgitul actor a primit în semn de recunoştinţă, o stea pe asfalt, cu numele său, după modelul „Walk of  Fame” din Hollywood,  pe Aleea Celebrităţilor, din Piaţa Timpului – Bucureşti. Asta după ce, înainte cu doar o săptămână, Florin primise „în dar”, de la autorităţile din Cluj, un… cinematograf. Culmea, este vorba despre chiar sala de cinema de unde, în urmă cu 75 de ani, mama sa a fugit să-l nască pe cel ce avea să devină unul dintre cei mai iubiţi artişti români.  În faţa zecilor de jurnalişti, marele actor a fost mai mult decât modest: „Auzi, eu pe Aleea Celebrităţilor! Dar eu nu sunt celebritate. Robert  De Niro e celebru, Stan şi Bran sunt celebri. Eu sunt, aşa cum scrie aici pe diplomă, doar un «Mitică de Bucureşti». Dacă mă aud acum ardelenii mei, mă împuşcă în fund. Când intraţi la cafeneaua «La Mărgelatu’» din Cluj şi spuneţi că sunteţi mitici de Bucureşti, fiţi siguri că primiţi o cafea la preţ dublu. Vă rog să nu-mi spuneţi niciodată «domnule» şi mai ales «maestre». Eu sunt Florin”, a comentat, cu lacrimi în ochi, marele Piersic.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *